București – Sankt Petersburg cu Wizz Air din 1 iulie 2020

Compania aeriană low-cost maghiară Wizz Air a anunțat astăzi o nouă rută cu plecare din România. Astfel, operatorul va oferi din 1 iulie 2020 un nou zbor spre Sankt Petersburg, operat de trei ori pe săptămână.

Noul zbor Wizz Air este primul oferit de către companie pe relația România – Rusia și singurul zbor din România care aterizează în afara capitalei Moscova.

Orar de zbor cu plecare devreme de la București

Zborurile din București spre Sankt Petersburg vor fi operate din 1 iulie 2020 cu o frecvență de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri, cu un orar de zbor cu plecare dimineața devreme din București și aterizare la St. Petersburg la ora locală 09:00.
Returul este programat din orașul de la Malul Mării Baltice de la ora locală 09:30 și aterizează la București la ora locală 12:20, după un zbor de aproximativ două ore.

Aterizarea în Sankt Petersburg este pe aeroportul Pulkovo, situat la aproximativ 25 kilometri de centrul orașului.
Ca o curiozitate, codul ICAO al aeroportului este LED, ceea ce vine de la fosta denumire a orașului de Leningrad.

Expansiune din Sankt Petersburg spre Europa Centrală și de Est

Pe lângă zborul spre București, Wizz a anunțat o expansiune spre mai multe orașe din Europa Centrală și de Est de la Sankt Petersburg. Astfel, pe lângă rutele existente din orașul rus spre Budapesta și Londra, operatorul low-cost va lansa și zboruri spre Sofia (Bulgaria), Vilnius (Lituania) și Bratislava (Slovacia).
Toate zborurile noi vor fi operate începând cu luna iulie 2020.

Citește și  Wizz Air a inaugurat zborul București - Luxemburg

Wizz Air a inaugurat pentru prima dată zborurile spre Sankt Petersburg în 2017 iar de atunci au zburat peste 200.000 pasageri pe rutele dinspre Budapesta și Londra Luton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *