Bucuresti – Cluj Napoca cu Wizz Air – ruta noua surpriza: Preturi de la 39 lei/zbor

Avem razboi total pe dezvoltarea rutelor interne. După ce ani întregi TAROM a deținut monopolul acestor rute practicând prețuri extrem de mari, deseori mult mai mari chiar și decât cele ale zborurilor internaționale, începând cu toamna anului trecut se pare că monopolul acesta se sparge iar companiile aeriene low-cost vin cu alternative. Prima companie aeriană curajoasă care a început zboruri interne a fost Blue Air cu ruta București – Iași, a urmat apoi anunțul Ryanair privind baza din Timișoara și operarea curselor spre București, uite că acum se alătură horei internelor și low-costul unguresc Wizz Air, compania aeriana care transportă cei mai mulți pasageri din România.

Începând cu data de 22 iulie 2016 Wizz Air va opera 6 zboruri săptămânale între Aeroportul Internațional Henri Coandă București Otopeni și Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj Napoca. Vor fi zboruri in fiecare zi, cu exceptia zilei de sambata.

Preturile pentru un segment de zbor pleaca de la 39 lei, insa nu sunt foarte multe date disponibile la acest pret.

simulare_wizz_air_bucuresti_cluj

Bagajul de cala se plateste suplimentar

Trebuie luat in calcul ca la acest pret afisat Wizz Air nu ofera transportul bagajelor de cala, acestea trebuie sa fie cumparate suplimentar. De asemenea, bagajul de cabina Wizz Air are dimensiuni mai mici decat ce este acceptat standard pe companiile aeriene de linie.

Citește și  Wizz Air reia zborurile către Chișinău de la Budapesta și Veneția

Din simularile efectuate, costul bagajului poate sa fie mai mare chiar decat pretul biletului. La o cautare rapida, pentru un bagaj de 23 kilograme pretul ajunge la 134 lei/segment (x2 pentru un zbor dus-intors) sau de 178 lei pentru un bagaj in limita a 32 kilograme. Mare atentie asadar de nevoia de calatorie. Pentru o vizita rapida la Cluj sau calatorie fara bagaje, intr-adevar pretul este extrem de bun insa pe alte variante, TAROM poate fi in continuare alegerea mai ieftina.

wizz air pret bagaj bucuresti cluj

Cei de la Blue Air au facut insa o chestie faina pe ruta Bucuresti – Iasi iar in pretul biletului de avion ofera inclus si un bagaj de cala.

Orar de zbor

Orarul de zbor nu este cine stie ce, limiteaza pasagerii pentru Cluj, ma asteptam ca zborul sa fie mai devreme pentru a permite si celor din regiune o conexiune cu autocarul spre Zalau, Baia Mare, Oradea samd.

CLJ – OTP – 20:35 – 21:25
OTP – CLJ – 21:55 – 22:50

In plus, pentru a spera la pasagerii care zboara business, ar fi mers si o frecventa de dimineata. Dar tot este un prim pas, avand in vedere ca poti sa alternezi TAROM cu Wizz, cu fiecare cate un segment.

Noua rută între București și Cluj Napoca cu siguranță va afecta și TAROM, companie care se bazează extrem de mult pe zborurile interne. Cred că deschiderea acestei rute va afecta numărul de pasageri TAROM și pe aeroporturile limitrofe Clujului, vorbesc aici de aeroporturile din Oradea, Satu Mare sau Baia Mare. Totusi, frecventa de zbor Wizz Air insa este foarte slabuta cu un zbor pe zi, insa poate pe viitor se va construi pe asta, daca pasagerii vor cere.

Citește și  Wizz Air reintroduce de la Cluj zborurile spre Nisa, Napoli, Catania și Larnaca alături de suplimentări de frecvențe pe alte rute

Totusi, aceasta ruta adaugata nu cred ca va afecta in acest moment pasagerii business de pe ruta Bucuresti – Cluj Napoca, TAROM operand in continuare frecvente multe si la un orar convenabil pentru cineva care de exemplu ar vrea sa plece dimineata in Cluj si sa se intoarca seara in Bucuresti.

In alta ordine de idei, Wizz Air a anuntat astazi si inceperea zborurilor intre Bucuresti si Budapesta. E o ruta pe care o asteptam de mult, Capitala Ungariei fiind foarte frumoasa si aveam nevoie si aici de o alternativa ieftina pentru city-break-uri. Pana acum am calatorit cu TAROM pe ruta Bucuresti – Budapesta, intr-adevar calatoream in interes de serviciu, insa pentru o scurta escapada la pret potrivit e posibil ca pentru turism sa aleg Wizz Air.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *