Bucuresti – Cluj RO649 cu Airbus A318 TAROM

In seara zilei de 20 octombrie am mai bifat un zbor cu TAROM (al 16-lea) si de data aceasta si un aeroport nou: Cluj-Napoca. Aeroportul este foarte aproape de oras, pare modernizat, cum am ajuns cu ultima cursa am avut niscaiva problemute in a gasi un taxi, dar pana la urma s-a rezolvat.

Ajuns pe aeroportul Otopeni la terminalul de plecari interne am dat peste pasagerii zborului anterior spre Cluj, care s-au imbarcat cu o intarziere de aproape 3 ore. Din fericire zborul meu a plecat la timp si a ajuns cu vreo 20-30 minute inainte de ora programata.
Imbarcarea bineinteles ca pentru toate zborurile interne pe care le-am luat a fost facuta prin transfer cu autobuzul catre avion, chiar daca ploua zdravan. Avionul ne astepta undeva la terminalul de plecari internationale.
Aeronava pe care am primit-o a fost YR-ASD Smaranda Braescu, una din cele 4 Airbus-uri A318 din flota TAROM, cea mai mica aeronava din seria A320 a francezilor de la Airbus. TAROM este unul dintre putinii operatori care zboara cu acest avion in lume, datorita faptului ca alti operatori prefera avioane Airbus de capacitate ceva mai mare (sau Embraer-e).

A fost a doua oara cand am avut ocazia sa zbor cu A318, prima data fiind cred ca chiar la al 3-lea meu zbor, din Timisoara spre Bucuresti – cred ca cel mai turbulent zbor pe care l-am prins vreodata.

Citește și  TAROM introduce un zbor suplimentar pentru fanii UNTOLD

Airbus_A318_YR_ASD_TAROM_inside_1

Zborul in sine a fost cu turbulente usoare spre moderate motiv pentru care nu s-au servit bauturi calde. Am avut clasicul sandvis cu cascaval si unt pe zborul intern impreuna cu un pachet de alune si am cerut si o bere. Nici nu am reusit sa ajung la 2/3 din doza mica de bere ca deja s-a anuntat coborarea, zborul neavand mai mult de 35 minute in total.
Zborul a fost aproape plin, au fost libere doar cateva scaune la clasa economic, la business erau ceva pasageri, dar nu am putut sa vad cati, stand pe scaunele din partea din spate, chiar daca pe culoar.

Atat decolarea cat si aterizarea au fost extrem de line, cu toate ca pe parcursul zborului cum spuneam, am intalnit ceva-ceva turbulente.

TAROM_YR_ASD_CLUJ

Photo Credit: “TAROM Airbus A318 YR-ASA” by BriYYZ / Flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *