Bucuresti – Beijing intarzie pentru ca rusii nu au acordat drept de survol. De ce sta Tarom blocat?

Cursa directa Bucuresti – Beijing, anuntata a fi inceputa de catre Tarom inca din vara lui 2014, ulterior din toamna, in acest moment este intr-un impas destul de mare. Traseul acestei curse ar fi trebuit sa treaca peste Rusia pentru a economisi din carburantul necesar acestei curse si pentru a nu face un stop tehnic.

In linii ideale aproximative cursa ar trebui operata dupa aproximativ acest traseu, conform unui site care ofera o harta destul de rudimentara de altfel si care nu stiu daca ia in considerare traseele normale de zbor.

OTP-Beijing

Ma rog, OK – rusii nu ne acorda drept de survol (desi am inteles ca nu au trimis un refuz, ci doar intarzie acordarea dreptului de survol) – de ce nu facem o ruta transcontinentala spre alta destinatie? Si aici ma gandesc la orice locatie din Asia de Sud-Est unde merg destul de multi turisti romani sau o cursa catre America de Nord (New York?). Pentru ca oricum, din punct de vedere al rentabilitatii multi au chestionat oportunitatea unei curse directe operate de catre Tarom catre Beijing.

Si cand ma gandesc la vecinii nostri de la sud de Dunare… care se pregatesc pentru curse directe intre Sofia si New York si Chicago.

Citește și  TAROM oferă zboruri speciale pentru copii de 1 iunie de la București, Timișoara și Iași - Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.