British Airways va adăuga un scaun suplimentar pe rând în clasa economy pentru avioanele Boeing 777 care zboară de la Londra Gatwick

Compania aeriană britanică British Airways a anunțat că va înlocui scaunele pe avioanele Boeing 777 care vor zbura de la aeroportul din Londra Gatwick. Această schimbare va veni și cu strâmtorarea scaunelor și adăugarea unui scaun suplimentar pe fiecare rând.

Astfel, configurația avioaneloe Boeing 777 British Airways de la Gatwick va deveni dintr-un clasic 3-3-3 în o configurație 3-4-3, scaunul suplimentar urmând a se adăuga la mijloc. Astfel, scaunele individuale vor avea un spațiu redus cu 10%, ceea ce este destul de semnificativ, mai ales dacă ne gândim că Boeing 777 este un avion de tip lung-curier.

Prin adăugarea unui scaun suplimentar pe rând compania va putea oferi în clasa economy 12 locuri suplimentare.

Schimbarea scaunelor va veni însă și cu o parte bună, compania britanică va înlocui și ecranele din spatele scaunelor și va pune mărimi mai mari, ecranele devenind practic cu 50% mai mari. Astfel, ecranele vor fi de tip Panasonic și vor crește de la o diagonală de 6 inch la 10 inch în clasa economy și la 12 inch în Economy Plus (World Traveller Plus).

Detaliul foarte mișto este că ecranele vor avea port USB, extrem de util pentru încărcarea device-urilor personale.

Compania motivează adăugarea unui scaun suplimentar prin cererea ridicată pe care o au de la pasageri, spunând de asemenea că prin faptul că pot primi mai mulți pasageri pe o cursă pot să țină prețurile mai mici și mai competitive.

British Airways nu este singura companie aeriană care trece la o configurație de 10 scaune pe rând în clasa economy pe avioanele acestea, inclusiv Qatar Airways folosește această configurație pe unele avioane.

În acest moment un singur avion va trece pe această configurație, urmând ca din 2019 toate avioanele 777 de la baza de pe aeroportul Londra Gatwick să treacă pe această configurație. Avioanele acestea de la Gatwick zboară spre destinații precum Mexic, Jamaica și Republica Dominicană.

Modificările acestea vor apărea și pentru zboruri care operează la Heatrow începând din toamna anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *