British Airways reduce spațiul dintre scaune pe avioanele Airbus A320

Compania aeriană British Airways plănuiește să configureze avioanele din seria Airbus A320 (inclusiv A321) într-un aranjament al scaunelor mai dens. Din ce spune BBC, se pare că vor fi două rânduri în plus (12 scaune), ceea ce va face ca spațiul dintre scaune să se reducă la doar 29 inch. Acest spațiu este mai mic decât la multe companii aeriene de tip low-cost, chiar mai mic decât la Ryanair, care în acest moment are o configuranție care oferă un spațiu între scaune de 30 inch.

Mișcarea britanicilor de la British Airways este desigur motivată de faptul că în acest mod compania aeriană va reuși să ofere bilete de avion la prețuri mai mici.

Prin această modificare, se spune că numărul de scaune de pe avioanele Airbus A320 ale celor de la British Airways va ajunge la 180 locuri, o configurație practic identică cu cea de la Wizz Air. Britanicii au 68 avioane de tip Airbus A320 în flotă și 18 avioane de tip A321.

Pe lângă configurații mai îngrămădite pe avioanele de tip Airbus, cei de la British Airways au mai anunțat în noiembrie anul trecut și că pe avioanel Boeing 777 vor trece de la o configurație cu 280 scaune la una cu 332 scaune, mărind astfel numărul de scaune pe un rând de la 9 la 10 scaune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *