British Airways ar putea renunța la meniurile gratuite oferite în zbor

Conform mai multor publicații din arhipelagul Britanic, compania aeriană British Airways ia în considerare să renunțe la meniurile gratuite oferite pe zborurile scurte, intra-europene. The Guardian mai spune că ar exista posibilitatea ca inclusiv meniurile de pe rutele lung-curier să fie analizate în ceea ce privește această opțiune. Compania britanică dorește prin această măsură să își optimizeze costurile – și să își rotunjească veniturile dacă clienții optează pentru masă în zbor.

Aparent, decizia de a renunța la meniuri pe zborurile scurte este una cât se poate de serioasă, având în vedere că se scrie că pe zborurile spre Grecia sau Turcia această măsură de reducere a beneficiilor incluse în bilet nu va fi aplicată. Sper doar că așa va fi și pe zborurile spre București, având în vedere că distanța dintre București și Istanbul sau Atena este similară.
De altfel, în interiorul grupului IAG din care face parte și British Airways deja toate companiile aeriene solicită un preț suplimentar pentru meniuri în zbor – aici fiind vorba de Iberia, Vueling și Aer Lingus.

British Airways deja oferă pasagerilor care călătoresc pe rute lung-curier opțiunea de a-și comanda un meniu îmbunătățit față de cel standard și reprezentanții companiei spun că opțiunea respectivă este extrem de populară. M-am uitat și eu, costa undeva la 20-30 lire în plus.

Citește și  20 de ani de la ultimul zbor comercial al unui avion Concorde

Am călătorit de două ori cu British Airways pe rute foarte lungi, am apreciat pe fiecare zbor meniul oferit, fie că vorbim de un zbor București – Londra sau chiar unul ultra-lung, cum a fost cel spre Kuala Lumpur. În zborurile spre Kuala Lumpur chiar am optat și pentru niște vinuri extrem de bune de la ei.

Iată mai jos două poze cu meniuri oferite pe zboruri lungi de la British Airways.


Pe zborurile lungi de obicei se oferă de două ori masa, de obicei una dintre ele mai consistentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *