British Airways a primit primul său avion Airbus A350-1000

British Airways a primit săptămâna trecută în flotă primul său avion Airbus A350, modelul A350-1000. Primul avion a primit simbolic înregistrarea G-XWBA, iar până la finalul acestui an britanicii vor avea în flotă 4 astfel de aeronave, din totalul de 18 avioane A350 pe care urmează să le primească.

Avionul pentru început va zbura pe zboruri între Londra și Madrid, înainte de a intra în operarea de zboruri lung-curier. Din septembrie primele destinații pentru aeronavele British Airways A350 vor fi spre Dubai, Toronto, Tel Aviv și Bangalore până la finalul anului.

Noua clasă business Club World British Airways debutează pe Airbus A350

Noul avion A350 din flota British Airways este primul cu noua cabină business Club Suite, așa cum s-a menționat la începutul acestui an. Upgrade-ul clasei business a fost îndelung așteptat pentru că britanicii au rămas mult în urma competitorilor de pe piața locală, mai ales în urma companiilor din Golf care oferă o mulțime de zboruri de pe aeroporturile britanice.

Configurația clasei business este una de tip 1-2-1 și printre noutăți toate scaunele oferă acces la culoar și un paravan pentru a oferi mai multă intimitate pasagerilor care călătoresc în această clasă.

Scaunele care se transformă în paturi orizontale au și un ecran de 18.5 inch și port USB și de alimentare electrică.

Citește și  20 de ani de la ultimul zbor comercial al unui avion Concorde

Spațiul de depozitare oferit pasagerilor care călătoresc în clasa business crește și el cu 40%.

Scaunul din clasa business (Club World) British Airways - Airbus A350
Scaunul din clasa business (Club World) British Airways – Airbus A350

În total, configurația Club World a aeronavelor A350 din flota British Airways va avea 56 scaune. De asemenea, configurația avionului include alte 56 scaune în clasa Traveller Plus (premium economy) și 219 scaune în clasa economică standard.

Scaune economy British Airways A350
Scaune economy British Airways A350

Pe lângă cele 4 aeronave A350 cu noua clasă business, alte două aeronave Boeing 777 vor primi aceeași configurație de cabină până la finalul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *