Boeing cumpără 80% din Embraer pentru a lupta împotriva concurenței Airbus-Bombardier

Producătorul american de avioane Boeing a anunțat că va prelua 80% din compania braziliană producătoare de avioane regionale Embraer pentru o sumă de 4.2 miliarde de dolari. Preluarea vine probabil ca un răspuns la integrarea sub Airbus a diviziei de aeronave Bombardier C Series, aeronavă redenumită Airbus A220.

Tranzacția Boeing – Embraer mai trebuie să fie aprobată de către Guvernul Braziliei, după care reprezentanții celor două companii vor definitiva achiziția. Este așteptată ca tranzacția să fie completă până la sfârșitul lui 2019.

Embraer va rămâne cu birourile în Brazilia, cu un management local, dar aceștia vor fi sub tutela CEO-ului Boeing, iar Boeing va avea control direct asupra operațiunilor producătorului Embraer.

Tranzacțiile acestea făcute de către Boeing și Airbus arată că industria aviatică este într-o dezvoltare continuă iar pe piață există un necesar semnificativ pentru aeronave jet de capacitate medie, între 100 și 150 locuri.

Embraer la TAROM?

Pe piața din România în acest moment nu există companii aeriene care să dețină aeronave Embraer, dar personal mă aștept ca TAROM în curând să înlocuiască flota de ATR-uri cu aeronave Embraer, mai ales că de ceva timp operatorul român a anunțat că este în căutarea unor aeronave regional jet. Ar fi probabil varianta de capacitate perfectă pentru a face un uprgrade la ATR-urile de pe interne sau pe zborurile internaționale scurte (Budapesta, Sofia, Chișinău șamd).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *