Boeing a început testele de zbor pentru 737 MAX 10

Compania aeriană Boeing a început testele de zbor pentru cea mai mare aeronavă din familia 737 MAX – varianta 10. Astfel, aeronava a intrat în linie dreaptă pentru a intra în serviciul comercial undeva în 2023.

Aeronava a efectuat primul zbor în 18 iunie 2021 și a decolat de pe aeroportul Renton Field la ora locală 10:07, aterizând la Boeing Field în Seattle la ora locală 12:38.

Conform istoricului de pe FlightRadar, aeronava a avut numărul de zbor BOE101 și a urcat până la o altitudine maximă de 25.000 picioare. Aeronava a realizat și o procedură de touch and go la Moses Lake.

Conform pilotului șef pentru testarea seriei 737, Jennifer Henderson, „aeronava s-a comportat frumos”.

În acest prim zbor au fost testate sistemele de zbor ale aeronavei și manevrabilitatea, iar aceasta s-a comportat conform așteptărilor, după spusele pilotului șef.

Acesta a fost doar primul zbor dintr-un program îndelungat de testare pentru noile Boeing 737 MAX 10.

Noua versiune a aeronavei Boeing 737 MAX, varianta 10, va avea o capacitate de până la 230 locuri, într-o echipare într-o singură clasă de călătorie. Este cea de-a patra versiune din familia MAX, după aeronavele din seria 7, 8 și 9. Aeronava în versiunea MAX 10 oferă cu 12 scaune mai multe decât în varianta 737 MAX 9.

Până în prezent au fost peste 550 comenzi pentru această aeronavă, de la 20 clienți. MAX 10 va debuta în serviciul comercial prima dată la compania United Airlines, aceștia având 100 astfel de aeronave comandate. Seria MAX a fost umbrită de prăbușirea a două avioane, un avion din flota Lion Air în Indonezia, și un avion din flota Ethiopian Airlines. În urma acestor accidente, seria MAX a fost ținută la sol mai bine de un an de zile. În România, atât TAROM cât și Blue Air au comandat aceste avioane, Blue Air primind deja două aeronave MAX 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.