Boeing a finalizat designul in detaliu pentru Dreamliner 787-10

Intr-un comunicat de presa emis saptamana trecuta, compania americana Boeing a anuntat ca a finalizat designul detaliat pentru noul avion Boeing Dreamliner 787-10. Compania precizeaza ca acest design a fost finalizat cu doua saptamani mai devreme decat fusese planificat.

Partea importanta in atingerea targetului de finalizare pentru proiect sta in faptul ca acum se pot trimite la dezvoltare specificatiile partilor aeronavelor, astfel incat sa se treaca din faza de proiectare in faza de pregatire a constructiei efective, chiar daca 95% dintre componentele Boeing 787-9 si 787-10 vor fi identice.

Pana la data comunicatului de presa, s-au anuntat 164 comenzi pentru 787-10, de la 9 clienti din intreaga lume. Aceste 164 comenzi reprezinta 14% din totalul comenzilor pentru avioanele din familia 787.

Boeing 787-10 Dreamliner este cel mai mare avion al familiei de avioane lung-curier cu doua motoare Dreamliner si vine ca o continuare logica pentru precedentele versiuni 787-8 si 787-9, avioane care au intrat deja in serviciul comercial intr-un numar destul de mare. Avioanele din familia 787 insa nu au fost scutite la inceput de probleme, fiind raportate probleme la bateria electrica, de tip Litiu-Ion.

Chiar si asa, abia astept sa zbor curand la bordul unui 787, va fi unul din versiunea 787-9, livrat in urma cu cateva saptamani. Stati aproape pentru impresiile de calatorie.

Foto: Flickr / Primul Boeing 787-9 Dreamliner al celor de la British Airways

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *