Boeing anunță la Paris noul 737 MAX 10 – Un avion monoculoar de capacitate mare

Americanii de la Boeing au anunțat astăzi la Paris cel mai nou model de avion pe care urmează să îl producă: Boeing 737 MAX 10. Cu o capacitate de până la 230 locuri, avionul este destinat operatorilor existenți de aeronave monoculoar care au nevoie de o mai mare capacitate pe anumite rute.

Modelul a fost bine primit inclusiv prin cele 240 comenzi de la mai bine de 10 clienți anunțate astăzi.

Desigur, au fost multe voci care spun că acest avion ar fi de fapt un rival pentru modelul MAX 9 pentru că oferă cam aceleași performanțe, dar cu mai multe scaune. Cert e însă că Boeing a introdus pe piață acest model pentru a lupta direct cu Airbus A321, model care oferă și el 230 scaune.

Boeing spune că acest model 737 MAX 10 are un cost cu 5% mai mic decât modelul A321neo al competiției. Ba chiar, Boeing anunță că modelul 737 MAX 10 are cel mai mic cost pe scaun dintre toate avioanele mono-culoar produse vreodată.

Dintre companiile aeriene care au plasat comenzi la Paris Air Show pentru Boeing-uri 737 MAX amintesc: TUI, Monarch, Norwegian, Lion Air sau companiile BOC Aviation, GE Capital, CDB Aviation, Tibet Financial Leasing și Alafco.

 

Lion Air, cu 50 unități comandate, a făcut cea mai consistentă comandă. Această este evaluată la 6.24 miliarde dolari – la prețuri de listă.

Este de așteptat ca numărul comenzilor să crească în scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *