Blue Air suspendă cel puțin temporar din 18 mai zborurile Oradea – Torino

Printr-un comunicat sec, Aeroportul Oradea a anunțat astăzi că cei de la Blue Air au decis anularea curselor Oradea – Torino, începând cu 18.05.2017. Anularea ar avea loc cel puțin până la finalul sezonului de vară.

Din ce am citit pe pagina de Facebook a Aeroportului Oradea, se pare că anularea ar avea loc din motive economice, probabil prea puțini pasageri pe rută.
Blue Air ulterior a confirmat faptul că suspendarea curselor are loc datorită performanțelor comerciale scăzute.

Foarte mulți potențiali călători, din ce văd pe Facebook, solicitau o rută directă mai degrabă spre Roma. Blue Air oferea de la Oradea zboruri prin conexiune (escală) la Torino spre Roma, Napoli și Catania. Iată mai jos un astfel de exemplu de rută simulată, prețul nu era foarte mare și nici durata de călătorie prea uriașă.

Probabil că Blue Air nu a știut să comunice momentan suficient de bine această posibilitate de călătorie cu escală de la Oradea spre celelalte aeroporturi pe care Blue Air zbura de la Torino.

În altă ordine de idei, se prea poate și ca anularea să fie dintr-un motiv mai simplu decât lipsa pasagerilor: o altă oportunitate de zbor de pe aeroportul din Torino, spre o altă destinație mai profitabilă pentru Blue Air.

Citește și  DAN Air anulează zboruri de la București pentru a putea opera de pe Aeroportul Brașov

Pentru cei care au achiziționat bilete de avion după data anulărilor, cea mai bună variantă este contactarea companiei aeriene. În general, fie se returnează prețul biletelor de avion, fie, mai puțin probabil – se oferă rerutare (ex: prin București).

Comunicat Aeroport Oradea anulare curse Blue Air - Oradea - Torino
Comunicat Aeroport Oradea anulare curse Blue Air – Oradea – Torino

Zborurile Oradea – Torino au fost anunțate pentru prima dată în Ianuarie 2016, fiind operate două zboruri pe săptămână, în zilele de joi și duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *