Blue Air sărbătorește Marea Unire alături de Casa Regală cu un avion vopsit cu chipul lui Ferdinand I

Compania aeriană Blue Air a lansat în cinstea aniversării a 100 de ani de la Marea Unire o aeronavă personalizată pe coadă cu portretul Regelui Ferdinand I. Inițiativa Blue Air vine în semn de omagiu celor care s-au dedicat înfăptuirii unității naționale.

În prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, și a Alteței Sale Regale Principele Radu, Directorul General Blue Air, Marius Puiu, alături de Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air, au prezentat noul livery de pe ampenajul vertical al aeronavei Boeing 737-800NG.

Aeronava cu înmatricularea YR-BMG este un Boeing 737-800 livrat companiei în 2016, cu o capacitate de 189 locuri. Aeronava a efectuat primul zbor în Aprilie 2000, intrând la vremea respectivă în flota companiei aeriene turce Pegasus.

Aeronava Blue Air cu chipul lui Ferdinand I
Aeronava Blue Air cu chipul lui Ferdinand I

La 100 de ani de la intrarea victorioasă a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria în București, aducem un omagiu celui cunoscut pe drept ca întregitorul de țară. Este o mândrie pentru Blue Air să poarte istoria României la înălțime! Astăzi, aducem un omagiu Regelui Ferdinand I, de care se va lega întotdeauna conștiința datoriei împlinite și cel mai important act din istoria României: Marea Unire de la 1918”, a declarat Marius Puiu, CEO Blue Air, la evenimentul organizat pe Aeroportul Otopeni.

La rândul său, Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air, a precizat că “este o cinste să-l onorăm pe Ferdinand I, cel de-al doilea rege al României și conducătorul sub care s-a pecetluit unirea principatelor. Este o onoare să arătăm lumii personalitățile de seamă ale istoriei noastre și o mândrie să inspirăm generațiile viitoare. Blue Air, prin poziția de lider al aviației comerciale românești, își concentrează în mod constant eforturile spre a promova în afara granițelor valorile noastre naționale, România frumoasă de care suntem mândri și datori, în același timp, să o facem cunoscută”.

Primul zbor al aeronavei Blue Air personalizată pe fuselaj cu portretul Regelui Ferdinand I va avea loc miercuri, 5 decembrie, de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Stuttgart. În zilele următoare, aeronava Boeing 737-800NG, cel mai nou model din flota Blue Air, va ajunge la Sibiu, Iași, Dublin, Tel Aviv, Londra, Cluj-Napoca, Lisabona, Liverpool, Paris și Bacău.

Această aeronavă este a doua in flota Blue Air care poartă chipul unui Rege al României, după ce în iulie compania aeriană a prezentat o aeronavă cu chipul lui Carol I pe coadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *