Blue Air interesată să deschidă rute regulate București – Cairo și București – Tbilisi

Blue Air este în ultimii ani fără doar și poate cea mai dinamică companie aeriană din România. A lansat zeci de rute noi, a dat tonul călătoriilor ieftine pe zborurile interne, a renăscut din propria cenușă și iată că nu pare să se oprească, în ciuda variilor zvonuri care mai apar pe piață.

După extinderea fulminantă din ultimii trei ani a companiei aeriene ce se vrea nici low-cost, dar nici cu prețuri de linie, se pare că acum operatorul aerian românesc țintește curse aeriene care mai demult erau consacrate a fi operate de către TAROM.
Un exemplu ar fi cursa București – Cairo, operată până acum ceva timp de către TAROM, cursă abandonată în cele din urmă datorită unor evenimente din Egipt.

Au apărut zilele trecute ceva zvonuri și în această privință, în redeschiderea rutei București – Cairo, dar recunosc că mi-e cu o mică surpriză legarea acestei curse de Blue Air.

O altă cursă aeriană de care directorul general menționa pentru News.ro este cea București – Tbilisi.

De cursele spre Tbilisi am mai vorbit. Inițial sunt date a fi operate sezonier, cu interes din partea companiei aeriene pentru mai mult. Momentan și acestea sunt doar vorbe, dar având în vedere că Blue Air deja oferă zboruri prin conexiune, ar avea sens să încerce marea cu degetul prin adăugarea unei curse către o destinație căutată, chiar dacă nu neapărat din România.

Cert este că Blue Air trebuie să își pună la lucru avioanele, pentru că flota crește și uniform ar trebui să crească și numărul de aterizări decolări. Ori zboruri spre Londra sau Paris avem destule cam din fiecare oraș, creșterea acum trebuie să vină din altă parte.

Mulțumesc pentru heads-up, Octavian Barbur!

Foto: Felix Rus / Flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *