Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriana romaneasca cu peste 1.4M pasageri transportați în prima jumătate a anului 2016

Blue Air a anunțat astăzi că a devenit cea mai mare companie de transport aerian de pasageri din România prin intermediul unui comunicat de presă. In primele sase luni ale anului 2016, Blue Air a inregistrat un numar record de 1.424.858 pasageri, reprezentand o crestere de 147% in comparatie cu aceeasi perioada din 2014. De asemenea numărul de angajați al companiei a crescut până la 1.000, comparat cu 676 în perioada similară a anului trecut.

Această creștere semnificativa s-a datorat in mare parte inaugurarii a 25 de rute noi anul acesta, deschise din bazele operationale Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Iasi, Larnaca si Torino. Numărul de pasageri este cumulat la nivelul întregii companii, inclusiv pe rutele operate fără a avea punct de plecare sau sosire pe aeroporturile din România.

Numărul de aeronave Blue Air ajunge la 26 avioane Boeing 737 vara aceasta

Creșterea numărului de pasageri și al angajaților a însemnat pentru Blue Air și o mărire a flotei de avioane folosite, aceasta ajungând la 26 avioane de tip Boeing 737. Spre comparație, TAROM are în prezent în flotă un număr de 23 aeronave. De menționat este că ambele companii aeriene românești au flote destul de vechi, iar vârsta medie a avioanelor Blue Air este de ani 22, în comparație cu TAROM care are o flotă cu o vârstă medie care se apropie de 16 ani, conform Airfleets. De altfel, în baza de date Airfleets Blue Air are 22 aeronave.

17 dintre avioanele Blue Air au interiorul modernizat iar restul de aeronave vor trece printr-un proces de modernizare. Despre impresiile mele călătorind cu Blue Air poți citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *