Blue Air cumpără Air Moldova în procesul de privatizare al companiei din Republica Moldova

Compania aeriană românească Blue Air a achiziționat compania Air Moldova alături de o serie de antreprenori locali din Republica Moldova, prin compania Compania Civil Aviation Group SRL.

Civil Aviation Group SRL este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova, și a oferit pentru privatizarea Air Moldova prețul de 50 de milioane de lei moldovenești (aproximativ 2,5 milioane de euro), preluând totodată și obligația datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei moldovenești.

Acest parteneriat aduce la aceeași masă experiența internațională a unei companii moderne de succes cu resursele financiare necesare a fi investite pentru dezvoltarea Air Moldova.

Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air și ne bucurăm să fim aici, în anul Centenarului. Succesul Blue Air la nivel internațional ne oferă prilejul de a contribui cu experiența noastră la viitorul Air Moldova. Ducem mai departe numele companiei cu încrederea că va deveni mândria tuturor moldovenilor și prima opțiune de călătorie a acestora. Nu în ultimul rând, această dezvoltare aduce beneficii și pentru piața de muncă locală, pentru turism și, la modul general, pentru comunitate”, a declarat Marius Puiu, directorul general Blue Air.

Noul acționariat precizează că menține actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâștigarea încrederii clienților pentru ameliorarea performanțelor comerciale. Civil Aviation Group SRL se angajează să transforme Air Moldova într-o linie aeriană modernă de succes, cu o echipă puternică și bine pregătită, care să ofere pasagerilor servicii la cele mai înalte standarde.

Civil Aviation Group SRL a fost fondată pe 23 august 2018 de către un grup de investitori între care cota cea mai mare (49%) este deținuta de Blue Air. Câte 25,5 % dintre acțiuni sunt deținute și de două persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova. Unul dintre aceștia este Serghei Melnik, fost candidat la funcția de guvernator, expert financiar și președinte al unei companii de consultanță din SUA. Iar celălalt asociat este Andrei Ianovici, coproprietar al Companiei aeriene AMS Airlines Air Charter (Georgia), potrivit cotidianul.md.

Accesul la tehnologie IT de ultimă generație, dezvoltarea infrastructurii și modernizare flotei, alături de experiența în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova și vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunități pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii.

Fondată pe 1 ianuarie 1993, Air Moldova este cel mai mare operator aerian pe piaţa moldovenească, deţinând cca 50% din transporturile aeriene de pasageri și are conexiuni cu țările din Comunitatea Statelor Independente și din Uniunea Europeană.

Air Moldova are o flotă de 7 aeronave: 2 aeronave Airbus A319, 2 Airbus A320 (configurație 8 locuri business/167 economy) și 3 aeronave Embraer ERJ-190(configurație full economy 114 scaune). Vârsta medie a flotei companiei aeriene din Moldova este de 14.4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *