Blue Air a inaugurat baza și zborurile de pe Aeroportul Constanța / Orar zboruri interne spre Constanța

Blue Air a inaugurat săptămâna trecută noua bază operațională de la Constanța. De pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, compania low-cost românească va opera opt perechi de destinații, dintre care, cu începere de operare de săptămâna trecută, patru destinații externe. Zboruri din Constanța spre Timișoara, Cluj Napoca, Oradea și Iași vor fi adăugate începând de luna viitoare.

Blue Air se alătură astfel puținelor companii aeriene care operează din Constanța: Wizz Air (spre Londra Luton) și Turkish Airlines (spre Istanbul, via Varna). Este, poate, surprinzător că un aeroport care deservește o așa mare populație și un obiectiv turistic atât de important precum e litoralul românesc al Mării Negre să nu aibă parte de mai multe zboruri internaționale (sau interne).
Mă uitam peste lista de destinații a celor de la Wizz Air, au denumit aeroportul Varna și cel din Burgas ca fiind aeroportul Mării Negre, dar nu au acordat același tratament aeroportului Constanța.

Așa că, lansarea bazei Blue Air chiar este ceva reparator în această situație și sper că va aduce o masă bună de turiști pe litoralul românesc.

Destinațiile externe: Paris Beauvais, Bruxelles, Milano Bergamo și Roma Fiumicino

Inaugurare zbor Paris Beauvais - Constanța Blue Air
Sursă foto: Facebook Blue Air

Lansarea în aprilie a acestor noi zboruri sper că va aduce o mulțime de turiști din Belgia, Franța sau Italia pe litoralul românesc, deși rutele sunt destul de etnice, probabil adresate și românilor care locuiesc în afara țării. O altă idee pentru aceste zboruri poate fi și pentru românii care doresc să se întoarcă în țară pentr o fugă rapidă la Marea Neagră.

În orice caz, sunt sigur că destui petrecăreți vor veni din extern spre Constanța.

Astfel, deja operează zboruri spre Bruxelles, Milano Bergamo, Roma Fiumicino și Paris Beauvais de la Constanța.

Destinațiile interne: Timișoara, Cluj Napoca, Oradea și Iași

Checkin zboruri interne Blue Air Aeroport Otopeni Bucuresti
Checkin zboruri interne Blue Air Aeroport Otopeni Bucuresti

Poate partea pentru care mă bucur cel mai mult este faptul că Blue Air va oferi, din vară, momentan sezonier, rute interne spre Constanța din Timișoara, Cluj Napoca, Oradea sau Iași. Este aproape mizerabil să călătorești, de exemplu, din vestul țării spre Constanța cu trenul, alternativa zborului poate, de multe ori, este mai ieftine și cu siguranță infinit mai confortabilă și bineînțeles mult mai rapidă.
Repet, vreau să uit, de exemplu, călătoriile mele cu CFR-ul pe ruta Satu Mare – București, este efectiv ca și cum ți-ai pierde un an din viață. În plus, rutele oferite din Timișoara, Cluj, Iași sau Oradea cu siguranță vor aduce mai mulți români la mare.

Orar zboruri Blue Air – Timișoara – Constanța

Două zboruri săptămânale, cu plecare vineri și duminică din Timișoara, întoarceri în aceleași zile.

Citește și  Blue Air a inaugurat primul zbor București - Amsterdam

0B 474: Timișoara – Constanța – 16:45 – 18:00
0B 473: Constanța – Timișoara – 15:00 – 16:15

Verifică aici cele mai mici prețuri pentru zboruri Timișoara – Constanța

Orar zboruri Blue Air – Oradea – Constanța

Primele zboruri Blue Air Oradea – Constanța vor debuta în 19 iunie 2017. Va fi o frecvență săptămânală, în zilele de luni, după următorul orar:

0B 478: Oradea – Constanța – 19:15 – 20:30
0B 477: Constanța – Oradea – 17:30 – 18:45

Zborul spre Constanța este al doilea zbor al companiei Blue Air de la Oradea, după inaugurarea, în decembrie 2016, a zborurilor spre București Otopeni.

Verifică aici cele mai mici prețuri pentru zboruri Oradea – Constanța

Orar zboruri Blue Air – Cluj Napoca – Constanța

Începând cu 15 iunie 2017, Blue Air, pe perioada verii, va oferi două zboruri săptămânale între Cluj Napoca și Constanța.

Zborurile vor fi operate în zilele de joi și duminică, după următorul orar:

0B 472: Cluj Napoca – Constanța – 16:30 – 17:30
0B 471: Constanța – Cluj Napoca – 15:00 – 16:00

Verifică aici cele mai mici prețuri pentru zboruri Cluj – Constanța

Orar zboruri Blue Air – Iași – Constanța

La fel ca din Oradea, și din Iași Blue Air va avea un zbor săptămânal spre Constanța în zilele de luni. Va fi cel mai scurt zbor de la Constanța.

0B 476: Iași – Constanța – 15:45 – 16:35
0B 475: Constanța – Iași – 14:30 – 15:15

Verifică aici cele mai mici prețuri pentru bilete de avion Iași – Constanța

Orarul este perfect pentru vacanțe

După cum puteți observa, de pe toate cele patru destinații interne, orarul de zboruri Blue Air spre Constanța este excelent, cu plecări fie la mijlocul zilei, fie în a doua jumătate a zilei. În plus, nu ești grăbit să pleci dis-de-dimineață din hotel să prinzi avionul.

Zilele de operare, deși nu sunt zilnice de la fiecare destinație, sunt totuși bine alese pentru vacanțe, fie de weekend, fie pentru un sejur de o săptămână.

La momentul redactării articolului, m-am uitat și peste prețuri, încă sunt prețuri foarte bune, chiar și pentru zborurile inaugurale din iunie.

O aeronavă bazată la Constanța

Compania aeriană Blue Air, pentru a opera aceste zboruri, va aloca bazei de la Constanța o aeronavă Boeing 737. Din pozele pe care le-am văzut pe Facebook, dacă aeronava respectivă se menține, este vorba de YR-BAP, o aeronavă Boeing 737-300 în vârstă de 26 ani, care a mai trecut anterior prin flota companiilor aeriene MALEV, Norwegian iar înainte de leasingul spre Blue Air a aparținut celor de la Blue Panorama Airlines.

Citește și  Blue Air a inaugurat zborurile București - Baia Mare

Am călătorit cu YR-BAP la puțin timp după ce a fost adus în țară, în flota Blue Air, pe ruta Lyon – București. Iată o poză cu avionul la Lyon, când venea să ne ia:

Avionul are o configurație de 148 locuri, toate în clasa economy.

De menționat este însă faptul că oricând Blue Air poate schimba avionul bazat la Constanța, iar o informare oficială cu privire la avionul de la baza din Constanța nu ne-a venit.

YR-BAP @ Constanța Mihail Kogălniceanu Airport
Sursă foto: Facebook / Aeroport Mihail Kogălniceanu Constanța

Transportul de la aeroport la stațiuni poate fi scump

Chiar dacă zborurile, mai ales cele interne, sunt oferite pentru destinația litoral, trebuie avut în vedere că aeroportul Mihail Kogălniceanu este situat la Nord de Constanța, nu este un aeroport foarte popular și – în 2017 este cam prima dată în istoria recentă când are cerere de pasageri. Așadar, opțiunile de transport, mai ales spre stațiunile din sud pot fi limitate sau chiar scumpe.

O variantă ar fi transportul până la Constanța, iar de acolo, de la gară sau autogară, spre stațiuni cu trenul sau autocarul. Aparent, municipalitatea orașului Constanța ar fi introdus de curând transport în comun de la Aeroport spre oraș.

Transfer cu companii specializate spre Gara Constanța sau spre Mamaia

Dacă mergi spre Constanța sau Mamaia mai e și varianta rezervării unui transport cu compania de transferuri Direct Aeroport. Aceștia, pentru 30 lei/persoană, ar asigura transferul între aeroport și Gara Constanța sau stațiunea Mamaia. Spuneți când rezervați că ați citit pe site-ul T2T.ro. Rezervări la telefon: 0737.503.503 sau 0371 503 503.
Atenție, pentru destinația Mamaia trebuie să cereți de la rezervare acest lucru!
Compania este cunoscută pentru transferuri mai mult între Constanța – București – Brașov, are autobuze/microbuze moderne, chiar cu wireless unele.

Recomandare: rezervați hotelul din timp

La fel ca prețul pentru bilete de avion, și prețul pentru hotel crește cu fiecare zi cu care te apropii de vacanță. Așadar, o idee foarte bună este să rezervi cât mai din timp.
Iar cum vacanțele cu avionul de multe ori merg mână în mână cu propria rezervare a hotelului, poți începe să rezervi chiar acum. Vezi aici cele mai bune prețuri pentru hoteluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *