Blue Air achiziționează 6 Boeing 737 MAX de la Boeing + 2 opțiuni

Compania românească Blue Air a anunțat astăzi semnarea unui acord cu Boeing pentru achiziționarea a șase aeronave Boeing 737 MAX 8. Astfel, Blue Air va deveni prima companie aeriană din România care va opera zboruri cu noul model 737 MAX.

Cele șase avioane se adaugă celor 12 închiriate de la Air Lease Corp și anunțate tot în cursul zilei de astăzi. Astfel, flota Blue Air se va mări cu nu mai puțin de 18 avioane în urma anunțurilor de astăzi.

Suplimentar celor șase avioane achiziție sigură de la Boeing, Blue Air a mai adăugat și alte două opțiuni la comandă. Astfel, Blue Air și-a luat un angajament pentru 20 avioane care vor întineri semnificativ flota companiei în următorii ani.

Primele avioane noi 737 MAX sunt așteptate în flota companiei începând cu 2019, urmând ca ultimele din seria comandată astăzi, dacă nu vor fi amânări, să vină până în 2021.

Astfel, flota Blue Air ar putea număra în următorii ani 14 avioane Boeing 737 MAX de ultimă generație.

Gheorghe Racaru, Director General Blue Air, a declarat: „Sustinuti de parteneriatul cu Boeing, Blue Air are o lunga si bogata istorie in operarea celui mai vandut model de avion scurt/mediu-curier, Boeing 737. Comanda plasata catre Boeing cat si aeronavele aditionale contractate de la partenerul nostru strategic Air Lease Corporation, urca la 20 de aeronave ultra-moderne angajamentul pe care Blue Air il ia in interesul sigurantei, confortului pasagerilor companiei, dar si a protejarii mediului inconjurator. Modelul Boeing 737 MAX va ajuta la modelarea viitorului companiei Blue Air, permitandu-ne sa zburam spre destinatii noi, pe distante mai mari, dar si sa ne mentinem tarifele scazute pentru pasagerii nostri datorita eficientei incredibile a avionului”.

Citește și  TAROM ar urma să primească două aeronave noi Boeing 737 MAX în 2025

Familia 737 MAX a fost conceputa pentru a oferi clientilor performante exceptionale, flexibilitate si eficienta, cu costuri reduse si o distanta maxima de zbor extinsa care va deschide posibilitatea de operare catre noi destinatii, capabilitati care se potrivesc perfect cu strategia Smart Flying a Blue Air. 737 MAX este avionul care a inregistrat cele mai rapide vanzari din istoria companiei Boeing, acumuland peste 3.700 de comenzi, de la 87 de clienti din intreaga lume. Modelul 737-800 este una dintre aeronavele cele mai bine vandute ale familiei Next Generation 737-800, cea mai avansata din punct de vedere tehnologic din familia avioanelor scurt/mediu-curier.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *