Blue Air a revenit pe profit în anul financiar 2019

Compania aeriană românească Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu sediul în România după numărul de pasageri, a anunțat astăzi rezultatele financiare aferente anului financiar 2019, încheiate la 30 septembrie 2019.

Blue Air a realizat un profit operațional în anul 2019 de 8.9 milioane de euro, față de pierderea operațională de 19 milioane de euro în anul financiar anterior.

Compania aeriană a reușit și un profit net de 3.4 milioane de euro (calculate înainte de costurile de restructurare a flotei și operaționului), față de pierderea similară de 24.4 milioane de euro în anul anterior.

În ceea ce privește valoarea totală a veniturilor, aceasta a rămas relativ constantă în comparație cu anul financiar anterior, în sumă de aproximativ 390 milioane de euro.

Blue Air se mai laudă și o creștere a veniturilor auxiliare de la 8 la 9% din veniturile totale.

Compania aeriană a anunțat și că pe viitor se va baza mai mult pe o creștere organică, cu un focus principal pe creșterea gradului de satisfacție al pasagerilor.
Blue Air își mai dorește și o performanță comercială prin îmbunățirea digitalizării companiei și reînnoirea flotei.

De lăudat așadar revenirea companiei aeriene pe plus financiar, rămâne de văzut cum și când vor intra Boeing-urile MAX în flota operatorul aerian românesc.

Citește și  Blue Air suplimentează zborurile în luna iunie la 21 de destinații din 11 țări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *