Blue Air a revenit pe profit în anul financiar 2019

Compania aeriană românească Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu sediul în România după numărul de pasageri, a anunțat astăzi rezultatele financiare aferente anului financiar 2019, încheiate la 30 septembrie 2019.

Blue Air a realizat un profit operațional în anul 2019 de 8.9 milioane de euro, față de pierderea operațională de 19 milioane de euro în anul financiar anterior.

Compania aeriană a reușit și un profit net de 3.4 milioane de euro (calculate înainte de costurile de restructurare a flotei și operaționului), față de pierderea similară de 24.4 milioane de euro în anul anterior.

În ceea ce privește valoarea totală a veniturilor, aceasta a rămas relativ constantă în comparație cu anul financiar anterior, în sumă de aproximativ 390 milioane de euro.

Blue Air se mai laudă și o creștere a veniturilor auxiliare de la 8 la 9% din veniturile totale.

Compania aeriană a anunțat și că pe viitor se va baza mai mult pe o creștere organică, cu un focus principal pe creșterea gradului de satisfacție al pasagerilor.
Blue Air își mai dorește și o performanță comercială prin îmbunățirea digitalizării companiei și reînnoirea flotei.

De lăudat așadar revenirea companiei aeriene pe plus financiar, rămâne de văzut cum și când vor intra Boeing-urile MAX în flota operatorul aerian românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *