Cand cumparam biletele, transportul si cazarea pentru EURO 2016

Echipa nationala de fotbal a Romaniei si-a asigurat de curand biletele de calificare pentru EURO 2016, care va fi disputat in Franta, in compania a altor 23 echipe. Este campionatul european cu cele mai multe echipe participante, aproape jumatate dintre echipele care s-au aliniat la startul preliminarilor mergand mai departe la Le Rendez-vous.

Dupa absenta de la ultimul turneu final European si multe altele campionate mondiale de fotbal, comentatorii meciului s-au entuziasmat si au spus ca e cazul sa intram deja pe site-urile de rezervari bilete de avion si de hoteluri pentru a ne asigura prezenta la EURO 2016 spre a sustine nationala de fotbal a Romaniei, dar in acel moment inca era prea devreme. Nationala de fotbal a Romaniei va fi doar la a 5-a calificare la un EURO la editia din 2016.

Campionatul European de Fotbal va debuta in 10 Iunie 2016 si se va sfarsi in 10 Iulie 2016, cand este programata finala. Va dati seama ca nu avem cum sa ajungem in finala dar cel putin vom avea cam doua saptamani de emotii. Si un prilej excelent pentru a vizita Franta.

Extragerea grupelor

Grupele vor fi extrase intr-o ceremonie abia in 12 Decembrie 2015, in Paris, cand se vor stabili cele 6 grupe a cate 4 echipe, asta si dupa disputarea meciurilor de la baraj si stabilirea finala a echipelor participante la Campionatul European.
Abia dupa aceasta data, cand se definitiveaza si programul de meci putem sa ne luam biletele de avion si sa ne uitam dupa cazare.

Locatia stadioanelor

stadioane euro franta

Stadioanele sunt dispuse 4 in partea de nord a tarii si patru in partea de sud. Companiile aeriene romanesti zboara spre Paris (Blue Air, Tarom) dar gasim bilete si de la Air France daca plecam din Bucuresti sau de la Wizz Air din multe parti din tara.
Mai greut e de ajuns in zona de sud, dar pe acolo poti ajunge si daca zbori spre Torino sau Barcelona, mai ales ca sigur pretul biletelor de avion se va scumpi destul de semnificativ.
Pentru nord puteti alege inclusiv aeroportul Bruxelles, cam toate companiile aeriene din Romania zboara intr-acolo si dintr-o mare parte a zonelor tarii.

UEFA pune la dispozitie si o harta ceva mai completa care afiseaza inclusiv distantele intre locatii si timpul estimat de parcurs.

Cazare

Ma astept ca pretul cazarilor sa se scumpeasca extrem de tare. Urmariti eventual si pachetele turistice puse la dispozitie de diversele agentii de turism din Romania cu ocazia Campionatului European de Fotbal, totusi acestea ma astept sa apara undeva dupa Revelion.

Pe langa agentii de turism, site-uri precum booking.com sau airbnb.com va vor ajuta sa planificati singuri foarte bine calatoriile. Puteti sa stati si mai departe de orasele principale gazda, mai ales ca transportul este bine pus la punct in Paris.

Cand se pun la vanzare biletele pentru meciuri?

Exista un centru de ticketing pe site-ul UEFA, disponibil aici pentru romani http://www.uefa.com/uefaeuro/finals/ticketing/teams/team=113/index.html
Pentru a putea lua un bilet, centrul de ticketing se va deschide in decembrie 2015 si trebuie sa te inregistrezi pana cel tarziu la finalul lunii ianuarie 2016. Nu conteaza cat de repede te inregistrezi pentru ca se va face o extragere dintre toti doritorii de a participa si castigatorii vor fi anuntati pana la finalul lunii februarie 2016.
Poti sa aplici pentru maxim 4 bilete.

Tipuri de bilete si preturi EURO 2016

Exista mai multe tipuri de bilete:

  • bilete pentru meciuri individuale
  • bilete de tip Follow Your Team care presupun urmarirea echipei in cadrul competitiei
  • bilete pentru persoane cu dizabilitati

Detalii aici.

Biletele individuale pot fi cumparate si alegi exact pentru fiecare bilet categoria locului in care vei sta in stadion. Cele mai ieftine bilete sunt in grupe si in 16imi, un loc la peluza costand 25 EUR. In sferturi cel mai ieftin bilet este 45 EUR, semi-finala este la 65 EUR iar finala la 85 EUR.
Locurile in tribunele principale pleaca de la 145 EUR/meci si ajung la 895 EUR pentru finala.

Biletele de tip „Follow Your Team” pentru grupe sunt toate in Categoria 3 si ar costa minim 165 EUR doar pentru meciurile din grupe.

extragere bilete meci romania euro

Prezenta la tribune(categoria 1) pentru cele 3 meciuri din grupe iese la 435 EUR.
Pachetul cel mai ieftin pentru meciuri din grupe si pana in finala ar costa 765 EUR, cu mentiunea ca daca nu ajugem pana in finala banii se vor returna pentru meciurile la care nu ne-am calificat. Cel mai scump pachet ar costa 2165 EUR, la categoria 1.

Sincer, eu ma astept sa iesim din grupe, asadar un pachet cu cele 3 meciuri din grupe + prima faza eliminatorie, toate stand la tribuna (Categoria 1) ar costa 580 EUR. La Categoria 3 + 4 ar costa 190 EUR. Atentie, pachetul cu iesirea din grupe inseamna inca o extragere.

grupa

Sa fiu sincer, eu ma astept sa aibe prioritate cei care iau pachetele cele mai adanci in competitie.

Este foarte tricky cu aceste extrageri pentru ca poti sa primesti un bilet la un singur meci sau doar la anumite meciuri daca nu cumperi Follow Your Team. 🙂

Cumpararea unui tichet de tip Follow Your Team garanteaza insa prezenta la toate meciurile din grupe dar la fazele eliminatorii se face o alta extragere. Atentie insa, aparent aceste bilete se pun la vanzare din decembrie.

Ce companii aeriene din Romania zboara spre Franta?

In general, dincolo de Paris suntem foarte slab legati prin zboruri directe de orase din Franta, excepentand desigur Parisul.

  • TAROM: din Bucuresti si Iasi spre Paris, din Bucuresti spre Nisa
  • Blue Air: spre Paris din Iasi, Bacau, Bucuresti / spre Lyon din Bucuresti
  • Wizz Air: spre Paris din Bucuresti, Targu Mures, Cluj-Napoca, Timisoara
  • Air France: din Bucuresti spre Paris, au legaturi foarte bune cu escala spre destinatii din interiorul Frantei, se pot cumpara biletele inclusiv de pe site-ul TAROM spre sudul Frantei.

Este foarte probabil ca multe companii sa adauge zboruri noi spre Franta pe perioada campionatului european de fotbal. Aici ma astept mai ales la zboruri de la Blue Air, ei par sa zboare din cand in cand la oportunitate.

Luati in considerare daca cumva pretul biletelor ajunge foarte mare si calatorii spre Bruxelles Charleroi daca jucam in Nord sau Torino/Barcelona daca jucam in Sudul Frantei. Urmariti si desele promotii ale companiilor aeriene, desigur pe T2T.ro.

Hai Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *