A inceput procedura de rezervare pentru biletele de la EURO 2016

Incepand de astazi, s-a pornit procedura de rezervare a biletelor pentru Campionatul European de Fotbal UEFA EURO 2016. Bine, inscrierea nu garanteaza neaparat participarea fiecaruia pentru ca dupa ce te inscrii in waiting list-ul pentru bilete, se va face la final o extragere pentru a valida participantii.
Rezervarea si inscrierea in waiting list este posibila pana in 18 ianuarie 2016 la ora 12:00 pe site-ul dedicat achizitionarii de bilete.

Despre tipurile de bilete, locatia stadioanelor si optiunile de transport cu avionul am scris deja aici.

Romania in grupe va juca 3 meciuri, din care doua meciuri in Paris – meciul de deschidere cu Franta si cel cu Elvetia si un meci la Lyon, cu Albania.

Meciuri si numarul de bilete disponibile pentru fanii Romaniei, informatii preluate de pe site-ul FRF:

Franța – ROMÂNIA (10 iunie 2016, ora 21:00, Stade de France, Saint-Denis) : 15.000 de bilete
ROMÂNIA – Elveția (15 iunie 2016, ora 18:00, Parc des Princes, Paris) : 8.000 de bilete
ROMÂNIA – Albania (19 iunie 2016, ora 21:00, Stade des Lumieres, Lyon) : 11.000 de bilete

Preturile biletelor pentru meciurile Romaniei

Biletele se impart in functie de locatia in arena in mai multe feluri. Categoria 4 reprezinta bilete pentru locuri la peluza in spatele portii si in partea superioara, cele de Categoria 3 sunt bilete tot in peluza insa in zona centrala, biletele la categoria 2 sunt bilete in colturile tribunei iar biletele de categoria 1 sunt bilete in centrul tribunei a doua.

Screen Shot 2015-12-14 at 8.10.10 PM

Romania jucand meciul de deschidere in compania Frantei, biletele la acest meci vor fi mult mai scumpe chiar si decat biletele din semifinale. Atentia tuturor in general la un campionat european sau mondial de fotbal este atintita atat la meciul de deschidere cat si la finala. Vorbim practic de sunetul de inceput si de final al campionatului, marcate si prin ceremonii speciale de deschidere si de inchidere. Acelasi lucru se intampla si la Olimpiada.
Astfel, pentru meciul de deschidere preturile biletelor pornesc de la 75 EUR pentru Categoria a 4-a si ajung pana la 595 EUR pentru categoria 1. Daca va tine portofelul, cred ca merita si cei 595 EUR pentru ca nu cred ca noi ca echipa nationala de fotbal ne putem intalni de atata atentie la un campionat cat primim prin ceremonia de deschidere.

Pentru meciurile cu Elvetia si Albania, preturile biletelor pleaca de la „doar” 25 EUR pentru categoria a 4-a si ajung pana la 145 EUR pentru categoria a 1-a.

Pe langa biletele individuale pentru meciuri, o idee ar fi si alegerea unui pachet pentru meciurile din Faza Grupelor, de tip Follow my team. Categoria 1 pleaca de la 885 EUR iar un bilet la toate cele 3 meciuri din grupe la categoria a 3-a costa 305 EUR. Nu economisesti prin acest pachet, dar macar nu esti in „loterie” pentru fiecare meci, daca ai gandul de a vedea toate meciurile din grupe. Poti sa adaugi si meciuri din optimi pana in finala, personal sper sa ajungem pana in optimi, mai departe nu vad in acest moment nationala de fotbal a Romaniei.

Poate va intrebati de ce pentru romani nu sunt disponibile mai multe bilete, ideea este ca aceste bilete se vor pune la dispozitie si localnicilor si pentru alte persoane (ex: sponsori), cred ca va insa posibil sa poti poate cumpara bilete si la fata locului dar cu siguranta vor fi foarte scumpe. De exemplu ma astept ca pentru meciul de deschidere preturile sa creasca de cateva ori bune fata de pretul de achizitie, fiind un moment unic al campionatului. Faptul ca Romania joaca meciul de deschidere este o ocazie unica si chiar daca va cumparati cel mai ieftin bilet, nu as rata sansa aceasta.

In momentul in care va faceti contul vi se vor cere si datele personale, va validati mailul si ulterior va puteti inscrie la loteria biletelor.

Cand rezervati biletele, nu vi se vor lua banii pe bilete ci abia in februarie se va debita cardul cu suma respectiva. Pastrati-va in in perioada aceea suficienti bani pe card pentru ca daca UEFA nu va reusi sa retraga contravaloarea biletelor, veti pierde locul automat.

Se pot rezerva maxim 4 bilete pentru persoana, in cazul grupurilor mai mari poti sa soliciti ca biletele sa fie cumva alipite cu un alt ID de comanda. Atentie insa, s-ar putea ca nu toate rezervarile sa fie norocoase si unii sa nu primeasca bilete.

Personal ma astept sa fie o cerere mare pentru biletele la meciul de deschidere, desi nici cu Elvetia in Paris nu cred ca va fi usor sa prinzi un bilet. Poate, poate cu Albania in Lyon, dar si acolo exista o comunitate puternica de romani care sigur vor vrea biletele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *