Prețul biletului de intrare pentru o zi la Angkor Wat în Cambodgia crește de la 20$ la 37$

Mereu m-a șocat prețul foarte mare al biletelor de intrare la diverse obiective turistice din lumea asiatică. Pe de o parte ai cazare la prețuri relativ OK, mâncare la prețuri foarte bune și alte servicii pentru o fracțiune din ce plătești în Europa. Pe de altă parte, unele bilete de intrare la obiective turistice le depășesc pe cele de la atracții de top din Europa.

Începând cu 1 Februarie 2017, prețul biletului de intrare la complexul Angkor Wat din provincia Siem Reap, Cambogdia crește cu 85% pentru biletul de o zi, de la echivalentul a 20$ până la 37$. Este o taxă de intrare uriașă, mai ales dacă stai și compari cu venitul minim lunar al localnicilor, de aproximativ 130$.
Sigur, presupun că localnicii plătesc alte prețuri, cum de altfel am văzut că este moda și prin alte țări. De exemplu, în Indonezia, la Borobudur, era o coadă pentru localnici și una pentru „foreigner”. Localnicii plăteau echivalentul a 1-2$ pentru intrare iar străinii plăteau 15$.

Noile prețuri de intrare vor fi următoarele, conform Channel News Asia:

  • Biletul de o zi crește de la 20$ la 37$
  • Biletul de trei zile crește de la 40$ la 60$
  • Biletul de o săptămână crește de la 62$ la 72$

Deși Angkor Wat este un obiectiv turistic care îmi este pe listă de mult timp, prețurile biletelor pur și simplu mă descurajează să vizitez zona, un bilet pentru două persoane pe o singură zi practic ajunge la echivalentul a 300 lei.
Adică, să fim serioși, aproape o dublare a prețului și așa foarte mare mă îndoiesc că va oferi o experiență mai bună turiștilor. Probabil se vor amenaja mai multe ghișee de info, poate un pic mai multă curățenie, un pic mai publicititate, dar să fim serioși – o creștere atât de mare a prețului este cum ar fi în lumea comercială o tactică de monopol, de stoarcere de și mai mulți bani. Pentru că, nu-i așa, turiștii și așa vor veni.

Să fim serioși, prețul de intrare la Angkor Wat este mai mare decât la Coloseumul din Roma, Turnul Eiffel din Paris, Parcul Guell din Barcelona, Închisoarea Alcatraz din San Francisco sau Templele Bagan din Myanmar.

Mă rog, partea bună pentru turiștii români care vor să meargă în Cambodgia este că pot aplica pentru viză și online sau o pot lua la sosire (visa on arrival).

Foto cover: Sursă Flickr / Juan Antonio F. Segal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *