BIAS 2017 – Tot ce trebuie să știi despre Bucharest International Air Show

În 22 iulie 2017, începând cu orele 10:00 va debuta a IX-a ediție a celui mai mare miting aviatic din România – Bucharest International Air Show.

Mitingul aviatic BIAS 2017 este organizat de Compania Națională Aeroporturi București, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMATS, ROMAERO și Clubul Sportiv AIBO.

Locația evenimentului – Aeroportul Băneasa, de la ora 10:00

BIAS 2017 este ținut la Aeroportul Aurel Vlaicu București Băneasa. Aici se vor reuni peste 100 aeronave militare și civile, în evoluții aeriene dar și în expoziție statică.

INTRAREA este pe la Romaero. Totuși, uneori este deschisă și poarta din fața aeroportului. Expoziția de avioane însă este în zona hangarelor Romaero.

Nici să nu vă imaginați să veniți cu mașini personale pentru că zona va fi extrem de aglomerată.
Folosiți mijloacele de transport în comun, variantele ideale fiind până la metrou Aviatorilor cu metroul și de acolo cu autobuzele care ajung la Aeroportul Băneasa.

Printre autobuzele care ajung la Aeroportul Băneasa: 131, 148, 149, 301, 304, 335, 449, 605 și liniile expres 780 și 783.

Vedeta evoluțiilor va fi cu siguranță aeronava militară F 16

F-16 Forțele Aeriene Române deasupra Mării Negre
F-16 Forțele Aeriene Române deasupra Mării Negre

Printre invitații speciali de la BIAS 2017 amintim Forțele Aeriene ale Turciei care vor participa cu echipa de acrobație SOLOTURK. Aceștia vor face demonstrații folosind aeronava militară F 16 Fighting Falcon, aceeași aeronavă care este de anul trecut și în dotarea Forțelor Aeriene Române.
Și FAR va participa cu F 16, atât în evoluții demonstrative cât și acompaniind evoluția mult așteptată a celor de la TAROM.

După ultimele update-uri, evoluția SOLOTURK este planificată în jurul orelor 14:00, iar evoluția TAROM la 12:00.

Totuși, nu bateți orele în cui pentru că se pot schimba oricând. Dacă neapărat vreți să vedeți o evoluție, veniți cu cel puțin o oră înainte de ora programată a evoluției.

Ce alte avioane vor mai evolua?

Pe lângă celebrele F 16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, BIAS 2017 oferă o bogată evoluție și pentru alte avioane militare, de luptă sau de transport & logistic.

Astfel, vor mai avea evoluții avioane precum MiG 21 Lancer, IAR 99 Șoim, C130 Hercules sau C 27 Spartan.

Forțele Aeriene ale Poloniei vor evolua și cu MiG 29 Fulcrum, Forțele Aeriene ale Ungariei cu Saab JAS 39 Gripen iar Forțele Aeriene SUA cu avioane de tip F 15.

La display vor fi expuse și aeronava de luptă Eurofighter Typhoon a Forțelor Aeriene Britanice dar și avionul radar Boeing 707 E-3A Sentry AWACS.

Programul oficial BIAS 2017

Program BIAS 2017 - Bucharest International Air Show 2017
Program BIAS 2017 – Bucharest International Air Show 2017

Unde mănânc?

Chiar dacă va fi foarte aglomerat, în jurul Aeroportului Băneasa sunt numeroase locații cu mâncare și băutură. Pentru a evita cozile vă recomand să vă aduceți un flacon mare de apă într-un ghiozdan, pentru a evita cozile lungi.

Pe lângă restaurantele din preajmă (Băneasa Mall Foodcourt, IKEA, restaurantele din zona Aeroportului) cu siguranță se vor servi grătare și în incinta aeroportului.

În orice caz, cel mai important lucru va fi să vă hidratați. Niște batoane proteice sau biscuiți nu strică nici ele.

De asemenea, nu ar strica să vă luați creme de protecție solară și neapărat ochelari de soare, pentru a putea vedea cât mai bine evoluțiile. Dacă nu aveți ochelari de soare acum, nu strică nici o pereche foarte ieftină de la primul magazin care vă iese în cale. Tot e mai bun decât nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *