Batu Caves Kuala Lumpur – Mizerie si o atractie mult supra evaluata

Multe dintre articolele care vorbesc despre Kuala Lumpur includ ca obligatorie o vizită la Batu Caves. Într-adevăr, e o experiență. Din pozele pe care le regasesti pe internet ar putea sa fie una dintre cele mai interesante atractii din imprejurului capitalei Malaeziei, Kuala Lumpur. Realitatea e insa un pic diferita, peisajele intr-adevar le regasesti, dar au si fotografii un talent… Ce vei regasi insa cu siguranta va fi mizerie, multi indieni care vand alimente intr-o zona mai mult sau … mai mult mai putin igienica si papuci aruncati pe multele trepte care duc catre templul de sus.

Adevărat, cu o zi-două înainte a fost ceva procesiune la templul de la Batu, șoferul de Uber ne avertizase să nu mergem în zilele acelea, așadar am așteptat încă două zile să ne programăm vizita la peșterile mult-lăudate. Ulterior aveam să aflu de la un prieten că peșterile au un miros specific.

Partea buna din toate este ca trenul KMT care te duce pana la Batu Caves este foarte ieftin iar conditiile sunt destul de bune. Costa undeva la 2-3 ringits, iar un ringit e la paritate egal cu leul romanesc. In plus, nu exista bilet de intrare dar pentru femei daca sunt cu genunchiul descoperit vor trebui „sa imprumute” un sorong, unde se va lasa o garantie de 5 ringts iar inapoi vei primi 3 ringits. Asadar, imbraca-te cum doresti, nu merita cei doi lei sa iei pantaloni lungi daca e foarte cald.

Dacă nu am fi ajuns la Batu Caves cu siguranță ulterior am fi regretat. Dacă aveți câteva zile prin Kuala Lumpur, puteți să faceți o vizită, până la urmă e o experiență și vizitarea acestei atracții. Nu o să vă ia mai mult de 4 ore, cu tot cu transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *