Avioane fara ferestre insa cu ecrane in interior

Un videoclip care a devenit viral astazi pe retelele de socializare reda viitorul transportului aerian de pasageri drept in avioane fara ferestre. Practic, in videoclip se vorbeste despre avantajele acestui lucru, ca ar reduce greutatea avionului si in aceeasi masura ar oferi pasagerilor un confort sporit prin marirea dimensiunilor scaunelor. Tot in acest video se reda ideea ca in loc sa avem ferestre vom avea ecrane uriase OLED care vor afisa diferite imagini, am inteles inclusiv capturi din exterior avioanelor.

Va las in compania videoului pentru a intelege despre ce este vorba:

Bun, acum vi se pare cool?

Personal am apreciat intotdeauna calatoria cu avionul si pentru privelistea pe care ti-o ofera scaunul de langa geam. Nu se compara ce poti vedea pe un ecran cu experienta reala a ceea ce te inconjoara, chiar si cu o portiune mica pe care o poti vedea.

De altfel, sunt curios cum astfel de ecrane gigant OLED ar putea sa fie mai usoare decat plexiurile de la ferestrele avioanelor..si de ce ar oferi o eficienta mai mare. Probabil ca dpdv matematic asa e, insa eu, ca pasager, sunt dezamagit de directie. Airbus a prezentat acum cateva luni un concept prin care avioanele erau in totalitate cu „geamuri” in partea superioara..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *