Autoritatea Aeronatică din Statele Unite se gândește să introducă o restricție de a pune laptopul în bagajul de cală

În caz că nu a fost suficient, când acum vreo jumătate de an administrația din Statele Unite a interzis laptopurile și dispozitivele electronice mai mari decât un telefon mobil în bagajul de mână, acum după ce respectiva restricție a fost ridicată, se ivește o nouă regulă la orizont. Iar regula aceasta pare să o contrazică pe cea dinainte.

Aparent, Autoritatea Aeronautică din Statele Unite (FAA) spune că de fapt a fost periculos ca laptopurile pe acele zboruri să fi intrat în bagajul de cală, drept urmare – ar dori să interzică laptopurile din bagajul de cală.
Teoretic, riscul nu este neapărat unul datorită acțiunilor posibil teroriste, ci mai degrabă unul foarte tehnic – bateriile litiu-ion sunt periculoase și ar trebui să fie mereu în zona de supraveghere, ceea ce este adevărat.

Nu se știe dacă această regulă va fi adoptată și în ce măsură, dar trăim vremuri interesante. Dacă regula va fi adoptată în Statele Unite, sunt aproape sigur că e doar o chestiune de timp până acest lucru ar fi norma în toată lumea.

Citește și  Cele mai bune trollere și bagaje de mână - 2018

Un alt lucru de menționat este că prima restricție – cea a a laptopurilor în cabina avionul – a fost luată de Departament of Homeland Security, din motive de siguranță națională, iar FAA se ocupă de siguranța generală a zborurilor.

Sigur, nu știu cine își pune laptopul în bagajul de cală, că riscul de a-l distruge este enorm, dar cu atâtea reguli pentru bagajele de mână sau pentru bagajele de cală, zău că îi înțeleg pe călătorii care se sperie de tot ce trebuie să faci și trebuie să știi înainte de primul zbor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *