Autobuz din Tel Aviv în Ierusalim – Linia 480 de la Savidor Center

După ce ne-am documentat asupra modalității simple de a ajunge din Tel Aviv în Ierusalim, am convenit că cea mai bună, rapidă și ieftină variantă este cea prin autobuz. Așa că, dimineața devreme ne-am echipat și ne-am îndreptat de la hotel direct spre stația Savidor Center din Tel Aviv pentru a ajunge în Ierusalim.

Autobuzele spre Ierusalim din Tel Aviv pleacă multe atât de la Savidor Central cât și de la Central Bus Station. Noi am ales varianta de la Savidor pentru că era atât mai aproape de hotelul în care stăteam cât și părea mai ieftin. Și într-adevăr așa era.

Autobuzul de legătură dintre Tel Aviv și Ierusalim din Savidor este linia 480. Această pleacă cam o dată la 10 minute din Tel Aviv și este un autocar modern care oferă inclusiv internet gratuit prin wireless iar autobuzele sunt dotate și cu conexiuni USB pentru încărcarea telefoanelor mobile sau ale tabletelor. Astfel, distanța de aproximativ 62 kilometri până la Jerusalem Central Bus Station este parcursă în aproximativ 60 minute.

Interior Autobuz 480 Tel Aviv - Ierusalim
Interior Autobuz 480 Tel Aviv – Ierusalim

Stația de autobuz, localizată în Savidor Station este foarte bine marcată, este cam imposibil să o ratați. Biletele de autocar se cumpără efectiv la urcare și de obicei este o coadă la urcare. Noi am prins abia al doilea autobuz cu destinația Ierusalim din Tel Aviv tocmai pentru că erau mulți oameni. Să nu vă speriați dacă vedeți mulți soldați cu mitralierele la vedere, acesta este o priveliște destul de obișnuită nu doar în Tel Aviv cât și întreg Israelul.

Citește și  Wizz Air reia zborurile București - Tel Aviv din martie 2024
Încărcătoare pentru telefonul mobil pe autobuz Tel Aviv - Ierusalim, Israel
Încărcătoare pentru telefonul mobil pe autobuz Tel Aviv – Ierusalim, Israel

Traseul are cam 2 stații, ultima fiind cea de la destinația finală din Ierusalim. Acela este teoretic și locul de întoarcere pentru mulți turiști sau pelerini.

Autobuzul intră direct din stația Savidor direct pe autostradă, de aceea deși sunt ceva kilometri de parcurs, drumul este relativ rapid.

Noi am plătit pe un bilet de autobuz 16 șhekeli, adică aproximativ 18 lei, un preț foarte bun. Din stația centrală din Ierusalim pentru a ajunge la cetatea veche puteți să luați tramvaialui care este foarte aproape, practic după coborârea din autobuz faceți imediat dreapta, dați de linia de tramvai și este pe sensul de mers spre stânga. Biletele de tramvai se pot cumpăra inclusiv prin card bancar, direct din stație, costa 5.9 șhekeli călătoria. Aveți doar grijă să validați biletul de călătorie pentru că noi am prins control, era amuzant, controlorii aveau POS care putea încasa amenda direct prin card bancar 🙂

Intrarea în Ierusalim
Intrarea în Ierusalim

La întoarcere, cum am fost vineri, din păcate tramvaiele după ora 16:00 nu mai circulau, astfel că am luat un maxi taxi din fața porții Damascus din Ierusalim. Acesta ne-a lăsat în Tel Aviv la Central Bus Station iar călătoria a fost mult mai scumpă, 35 șhekeli, condițiile fiind net inferioare autobuzului 480. Nici vorbă de internet wireless sau încărcătoare pentru telefon mobil, iar scaunele erau cam ca la un maxi taxi care călătorește în România între orașe și sate.

Citește și  TAROM reia zborurile spre Israel din 1 ianuarie 2024

 

4 comentarii la „Autobuz din Tel Aviv în Ierusalim – Linia 480 de la Savidor Center

 • 6 iunie 2018 la 12:27
  Permalink

  Din toata inima multumesc pentru informatie. Sunteti formidabil (a). Era exact ce cautam ca si informatie.

  Răspunde
 • 28 august 2019 la 14:37
  Permalink

  Vreau sa stiu daca merg in pelerinaj la Ierusalim pasapotul temporar pe un an de zile este valabil la trecere granita?

  Răspunde
  • 20 octombrie 2019 la 1:19
   Permalink

   Pașaportul temporar este acceptat pentru intrarea în Israel doar în cazuri excepționale. Vă recomandăm un pașaport normal pentru a nu vi se refuza intrarea în Israel.

   Răspunde
 • 19 octombrie 2019 la 16:43
  Permalink

  Multumesc foarte mult. Informatii precise, succinte, la obiect. Exact ce cautam!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *