Au fost inaugurate trenurile Aeroport Otopeni – Gara de Nord

Începând de astăzi, trenurile dintre Gara de Nord București și Aeroportul Henri Coandă Otopeni au început să circule și să fie disponibile călătorilor.

Biletele de tren pe ruta dintre principalul aeroport al țării și cea mai mare gară din București pleacă de la prețuri de doar 4 lei, în funcție de operator și clasa de călătorie, iar călătoria durează în jur de 20 minute.

Intervalul dintre trenuri este de 40 minute, iar circulația trenurilor este non-stop.

Pe această rută circulă trenurile a trei operatori: CFR Călători, Transferoviar și Regio Călători.

Este interesant de menționat că în intervalul 10:00 – 14:30 de la Aeroport circulă trenurile companiilor Transferoviar și Regio, în celelalte intervale circulând preponderent trenurile CFR Călători.

Trenurile CFR Călători sunt formate din automotoare diesel de tip Săgeata Albastră.

Ruta de 25 minute este parcursă pe traseul Gara de Nord – Stația Pajura, Patinoar Punct Oprire – Aeroport Henri Coandă. Traseul total este de aproximativ 19 kilometri.

Din păcate, primele ore de circulație pe ruta Gara de Nord – Aeroport Otopeni au fost marcate de întârzieri chiar și de 30 minute. CFR Infrastructură a emis un comunicat prin care își cere scuze pentru aceste întârzieri.

Pe lângă trenul București Gara de Nord – Aeroport Otopeni, legătura între Capitală și Aeroport este asigurată și de către STB prin liniile expres 780, 783 și 784, dar și de companii private de taxi.

Citește și  Transferoviar va introduce trenuri între Aeroportul Otopeni și Ruse (Bulgaria) din martie 2024

Foto: Facebook CFR Călători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *