Au fost inaugurate primele zboruri comerciale de la Aeroportul Brașov

Joi, 15 iunie 2023, a fost oficial inagurat aeroportul Brașov pentru zboruri comerciale. Primul zbor care a aterizat pe Aeroportul Brașov a fost un charter TAROM de la București, urmat de primele zboruri oferite de către compania aeriană Dan Air.

Dan Air și Wizz Air au pus la vânzare bilete de avion de la Brașov

Până în prezent, dintre companiile aeriene care oferă zboruri comerciale regulate de la Brașov au anunțat zboruri Dan Air și Wizz Air. Compania aeriană Dan Air chiar a inaugurat deja primele zboruri comerciale.

Dintre destinațiile Dan Air în prezent la vânzare cu plecare din Brașov vorbim de Bruxelles, Munchen, Nurnberg, Stuttgart, Londra (Gatwick) și Barcelona. Așadar, sunt deja câteva zboruri la vânzare din Brașov. Toate aceste zboruri sunt operate sau planificate a fi operate chiar din luna iunie.

Wizz Air are o abordare poate mai precaută de la Brașov și a anunțat că va începe operațiunile de pe noul aeroport din august cu un zbor spre Londra (Marea Britanie) și din septembrie cu un zbor spre Dortmund (Germania). Cu siguranță însă operatorul low-cost va mai adăuga zboruri, așteptarea mea ar fi cu ocazia orarului de iarnă 2023, care va debuta la finalul lui octombrie.

În mod simbolic poate, aeroportul Brașov a fost vizitat cu pasageri prima dată de către TAROM. Cu toate acestea, TAROM încă nu a anunțat zboruri de la Brașov.
Pe de altă parte, un zbor București – Brașov ar putea fi puțin probabil să fie rentabil, având în vedere că distanța dintre București și Brașov poate fi parcursă foarte rapid.

Citește și  DAN Air mută zborurile de la Brașov la Aeroportul Bacău

Pe de altă parte, pe Aeroportul Brașov vor opera și zboruri de tip charter de diverse companii aeriene precum HiSky sau Animawings pe destinații precum Antalya (Turcia) sau Creta (Grecia).

Avion Airbus A320 Animawings la Brașov. Sursa foto: Facebook Animawings

Aeroportul este deschis pentru zboruri între orele 07:00 – 19:00

O relativă controversă în ceea ce privește Aeroportul Internațional Brașov de la Ghimbav este că acesta este deschis pentru zboruri comerciale doar între orele 07:00 – 19:00. Cei de la Romatsa, într-un comunicat emis în data de 15.06.2023 au precizat că optează pentru acest lucru „Întrucât aeroportul este unul nou deschis și nu există o predictibilitate pe termen mediu și lung pentru un trafic aerian stabil, ROMATSA și-a dimensionat personalul pentru programul de 12 ore, conform acordului cu operatorul de aerodrom”.

Din acest motiv de altfel s-a iscat o telenovelă cu comosarea zborurilor de la București cu cele de la Brașov în ceea ce privește zborurile oferite de Dan Air.

Un aspect interesant în ceea ce privește Aeroportul de la Brașov este că acesta nu are un turn de control la aeroport, ci operațiunile sunt dirijate de la Arad. Acolo există un turn de control virtual, care vede în timp real cu ajutorul unor camere tot ceea ce se întâmplă pe aeroportul Brașov.

Citește și  Aeroportul Brașov va avea un program nou de funcționare, extins la 16 ore

Rămâne de văzut dacă această tehnologie va fi suficientă și adaptată nevoilor de la Brașov.

Sursa foto: Facebook Romatsa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *