Aterizare de urgenta a unei aeronave TAROM care efectua cursa Budapesta – Bucuresti

Conform Agerpres, o aeronava TAROM a fost astazi implicata intr-un incident la scurt timp dupa decolare. Avionul, cel mai probabil un ATR 72, efectua cursa RO236 pe relatia Budapesta – Bucuresti si la 5 minute dupa inceperea cursei si de la decolare, cabina s-a umplut de fum. Ulterior, aeronava a aterizat fara probleme inapoi pe aeroportul din Budapesta.

Incidentul in care a fost implicata cursa TAROM de la Budapesta a fost relatat pe Facebook si de catre presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, distribuind si cateva imagini de dupa aterizare. In poze se pot observa si echipajele de urgenta venite la fata locului, dupa parcarea aeronavei pe stand.

Compania TAROM a confirmat incidentul printr-un comunicat de presa, precizand ca avionul a avut o semnalizare necorespunzatoare la motorul numarul 2 al aeronavei iar echipajul a efectuat procedura standard in aceasta situatie, aterizand de urgenta la Budapesta.

Pe Flightradar24 este mentionat ca aeronava care efectua cursa a fost YR-ATI, un avion cu elice, printre cele mai noi intrate in flota TAROM. Acesta are o configuratie prin care poate transporta 68 pasageri, 8 la clasa business si 60 in clasa economy. Echipajul este asigurat de 2 insotitori de zbor si doi piloti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *