Airbus a livrat primul A350-900ULR către Singapore Airlines, avion dedicat zborurilor ultra lung curier

Producătorul de avioane Airbus a livrat la sfârșitul săptămânii trecute prima aeronavă Airbus A350-900 ULR (ultra long range) către Singapore Airlines.

Aeronava este destinată zborurilor ultra lungi și va permite operatorului aerian din Asia redeschiderea zborurilor Singapore – New York.

Acest avion este primul dintr-o serie de 7 aeronave de tip Airbus A350-900ULR pe care producătorul european de aeronave le va livra asiaticilor.

Compania aeriană asiatică a optat pentru o configurație specială pentru acest avion, tocmai pentru a oferi un confort sporit pasagerilor pe cel mai lung zbor din lume. Astfel, aeronava este configurată în două clase de călătorie – 67 scaune la scala business și 95 scaune în clasa premium economy.

Premium Economy Class Singapore Airlines a350-ulr
Premium Economy Class Singapore Airlines a350-ulr

 

Clasa Business Singapore Airlines A350-900ULR
Clasa Business Singapore Airlines A350-900ULR

Aeronavele din seria A350-900ULR au capabilitatea de a zbura aproximativ 20 ore fără a fi nevoie de a opri pentru realimetare.

Zborurile Singapore – New York vor avea o durată de 18-19 ore și vor debuta începând din 11 octombrie 2018. Zborurile vor ateriza pe aeroportul Newark Liberty International din New York.

Zborurile directe între Singapore și New York nu sunt totuși o noutate, compania aeriană Singapore Airlines operând aceste zboruri până acum patru ani, folosind aeronave Airbus A330 special modificate pentru a permite încărcarea cu combustibil suplimentar.

Următoarele destinații pentru noile aeronave Airbus A350-900ULR pe care Singapore Airlines le va primi vor fi tot în Statele Unite – Los Angeles și San Francisco fiind următoarele zboruri noi cu A350.

Citește și  Accident aviatic în Japonia: Un Airbus A350 Japan Airlines a lovit pe pista aeroportului Tokyo Haneda un avion al Gărzii de Coastă

Până în prezent, Airbus a primit comenzi pentru 67 aeronave de tipul A350 de la Singapore Airlines, compania din micuțul stat asiatic fiind cel mai mare client pentru acest model.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *