airBaltic adauga o noua ruta in programul de vara: zboruri din Riga spre Burgas

AirBaltic reprezintă o poveste de succes, fiind o companie de stat transformată într-un operator de tip low-cost, pentru salvarea companiei de la faliment și adaptarea acesteia la necesitățile reale ale pieței din zona baltică. Compania are în operare 25 de aeronave și mai are la comandă încă 10. Conform Wikipedia, compania operează în acest moment cu profit operațional, după ce în 2011 a trecut printr-o situație extrem de dificilă. Dar mai multe despre airBaltic într-un articol viitor pe T2T.ro.

AirBaltic operează zboruri și pe segmentul București – Riga. O călătorie dus-întors pe ruta aceasta costă de la 165 euro, din simulările pe care le-am realizat pe site-ul lor.

În 25 mai 2014 compania aeriană a lansat un nou zbor spre Burgas (Bulgaria) de la hubul principal situat în Riga. Zborul de 1625 kilometri va fi operat de două ori pe săptămână – joia și duminica. Este drept, zborul este de sezon, fiind operat doar până la 31 August 2014, cu avioane de tip Boeing 737-300, cu o capacitate de 142 locuri.

Și uite, litoralul bulgăresc atrage turiști și din spațiul baltic, iar la Constanța operează foarte puține zboruri. Cred că turismul românesc ar putea fi impulsionat cu o strategie coerentă, chiar și pe plan intern, dacă de exemplu am avea zboruri de la Timișoara și poate orașele din nord/nord-vest (Cluj, Oradea, Satu Mare, Baia Mare) spre Constanța. Nu de alta, dar pentru cei care doresc să meargă la mare din orașele dincolo de Carpați  cu CFR-ul este o soluție extrem de costisitoare pe latura timpului pierdut.

În ceea ce privește strategia noastră pe atragerea turiștilor din străinătate.. complicată situație!

Photo: „YL-BBN” by ERIC SALARD / flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *