Air Asia X revine în Europa din vară cu ruta Kuala Lumpur – Londra. Următorul posibil zbor Bangkok – Frankfurt

Tony Fernandes, CEO-ul celor de la Air Asia a confirmat faptul că Air Asia va reveni în 2017 cu zboruri între Asia şi Bătrânul Continent. Primele zboruri pare că vor debuta începând cu vara lui 2017, cu zboruri între Kuala Lumpur şi Londra Gatwick.

Revenirea celor de la AirAsiaX în Europa este de mult zvonită, însă niciodată nu s-a confirmat decât intenţia operatorului de a relua zborurile spre această parte a lumii. Se spunea că următoarele reveniri ar veni pe vremea când operatorul malaezian va intra în posesia noilor avioane Airbus A330-900neo, mai eficiente.

Zborurile Air Asia spre Europa au fost oprite în Martie 2012, atunci când operatorul a scos din ofertă zborurile spre Paris și Londra, spunând că taxele aeroportuare sunt mari. De asemenea, prețul petrolului a fost o altă piedică pentru continuarea acelor zboruri, însă acum costurile au scăzut.

Pe de altă parte, cum noile avioane lung curier nu au sosit, malaezienii vor închiria pentru lansarea noii rute spre Londra două avioane de tip Boeing 777-300ER, avioane care însă nu au o densitate a scaunelor precum pe A330 într-o configurație comandată de către operator.
AirAsia folosește deja avioane de tip A330 pe rute spre Australia, iar Cebu Pacific folosește și el pe zboruri low-cost acest tip de avioane.

Bangkok – Frankfurt este și el pe listă

În intențiile celor de la Air Asia se află și lansarea zborurilor între Bangkok și Frankfurt. Aceste zboruri ar fi operate pe viitor cu flota existentă de avioane Airbus A330-300 ceo. Data presupusă de lansare a zborurilor dintre Germania și Thailanda este și ea previzionată pentru mijlocul anului curent, totuși prea multe detalii nu se cunosc încă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *