UPDATE: Neconfimat! / AirAsia lanseaza din octombrie 2016 zboruri din Europa spre Kuala Lumpur

UPDATE: Chiar dacă știrea a venit cu lux de amănunte, reprezentanții Air Asia au negat lansarea zborurilor, spunând că toată apariția zborurilor pe site-ul lor a fost un test pentru sistemele GDS. Așadar, cel mai probabil în 2016 încă nu vom avea zboruri între Asia și Europa oferite de low-costul cu baza principală în Malaezia.

Știrea inițială

Mai multe surse internationale de specialitate au inceput sa raporteze astazi ca low-costul AirAsia, cea mai bine cotata companie aeriana low-cost (pentru 8 ori la rand conform Skytrax) se pregateste sa lanseze din nou zboruri spre Europa de pe hub-ul din Kuala Lumpur. Daca in trecut au avut zboruri pana in Londra sau Paris, de data aceasta compania din Malaezia va lansa un zbor spre Barcelona, cu oprire in Istanbul.
Primele zboruri vor debuta in 30 octombrie 2016, insa momentan nu au fost incarcate preturile biletelor de avion.

Orarul viitoarelor zboruri va fi urmatorul:

D7001 Kuala Lumpur 1000 – 1500 Istanbul 1630 – 1920 Barcelona
D7002 Barcelona 2050 – 0120+1 Istanbul 0250+1 – 1930+1 Kuala Lumpur

Orarul zborurilor este foarte bun, mai ales pentru segmentul de pornire sau incepere. Zborurile vor fi operate in fiecare zi.

Avionul folosit pe aceasta ruta va fi un Airbus A330 configurat in 370 locuri, avion cu care compania aeriana cu origine in Malaezia zboara segmentele lungi din Asia de Sud Est spre Australia. In trecut compania pe zborurile spre Europa a folosit avioane Airbus A340 insa a renuntat la rute in urma cu 4 ani spunand ca taxele sunt extrem de mari pe Batranul Continent.

Pana acum am avut 8 zboruri cu AirAsia, insa au fost zboruri de o durata de maxim doua ore.

În rest, este de menționat faptul că cei de la AirAsia sunt într-un plin proces de creștere de frecvențe pe zboruri și anunțare de rute de noi, compania explorând inclusiv posibilitatea de a lansa zboruri spre Statele Unite ale Americii, cel mai probabil spre Honolulu. O mare parte din viitoarea creștere preconizată a malaezinilor este de așteptat să se întâmple și pe zborurile spre China și India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *