AirAsia a anunțat noile măsuri de siguranță împotriva coronavirus: măști obligatorii, bagaje de mână limitate și dezinfecții dese

AirAsia a anunțat astăzi principale măsuri de siguranță împotriva răspândirii coronavirusului și a altor viruși. Compania low-cost asiatică va începe reluarea zborurilor începând de săptămâna viitoare în Malaezia, dar și în alte țări unde are subsidiare, funcție de aprobarea guvernelor.

Deși compania punctează că este responsabilitatea fiecărui pasager de a se asigura că sunt apți din punct de vedere medical pentru a zbura și a limita răspândirea infecției cu COVID-19, compania low-cost implementează o serie de măsuri de igienă și distanțare între pasageri.
Din păcate, cu măsurile anunțate, este clar cum călătoria cu avionul nu va fi pentru mult timp așa de simplă precum era până în ianuarie 2020.

Așadar, măsurile anunțate de AirAsia pentru protecția tuturor, fie că este vorbă de pasageri sau echipaj de cabină, vor fi cel mai probabil obișnuitul în următorii ani sau cel puțin până vom ajunge fie la o imunizare în masă, fie la o soluție pentru a avea un vaccin împotriva noului coronavirus.

Masca devine obligatorie în zbor, dar și la check-in, îmbarcare și preluarea bagajelor

Masca de protecție devine obligatorie pentru toți pasagerii în toate fazele zborului, dar și la check-in, îmbarcare sau preluarea bagajelor. Pasagerii care nu poartă corect masca sau nu posedă o mască de protecție vor avea îmbarcarea refuzată.

AirAsia precizează că aeronavele sale au filtre HEPA antiviruși ca cele folosite în spitale.

Pasageri cu mască

Echipajul de cabină va purta echipament de protecție precum măști și mănuși.

Măsuri de distanțare și verificare a temperaturii

Înainte de zboruri, fiecare pasager va avea temperatura măsurată, iar în unele țări, la sosire este posibil să se introducă verificări suplimentare asupra temperaturii călătorilor.
Această măsură nu este însă una nouă, în anumite țări încă din februarie exista această verificare a temperaturii pasagerilor.

Acolo unde se va putea, echipajul de cabină va distanța pasagerii prin mutarea unor pasageri în funcție de locurile disponibile în aeronavă.

Limita de bagaj de mână scade la 5 kilograme

Dacă tradițional limita pentru bagajul de mână pe zborurile AirAsia era de 10 kilograme, acum limita devine 5 kilograme, iar pasagerii vor fi obligați să posede un singur bagaj. Asta înseamnă că nu vei mai avea dreptul la un troler și un ghiozdănel mic, vei avea nevoie să călătorești strict cu un singur bagaj.
Scade drastic și limita de dimensiune la bagaj la 40cm x 30cm x 10cm, asta practic înseamnă că nu vei putea lua la bord un troler.
Această măsură, spune compania, este luată pentru a limita interacțiunile dintre bagajele pasagerilor.

Măsurile de siguranță luate pentru avioane, echipaje și varii faze pre sau după zbor

Toate avioanele vor fi curățate timp de două ore pe timp de noapte, iar acolo unde autoritățile indică măsuri speciale, acestea se vor implementa.

În timpul check-in-ului, acolo unde este posibil, se vor deschide puncte de check-in distantanțate, pentru a dispersa pasagerii, iar pasagerii vor avea la dispoziție dezinfectante de mâini la punctele de interacțiune cu personalul.

Printre alte sugestii, Air Asia mai recomandă pasagerilor să sosească la aeroport cu 3 ore înainte de zbor, pentru a avea timp ca toată lumea să treacă atât de verificările de securitate uzuale, cât și prin noile proceduri pentru verificările de sănătătate.

În loc de concluzii

Măsurile anunțate de AirAsia nu sunt nici prea multe, dar nici prea puține, așadar va trebui cu toții să ne obișnuim cu noul normal. Rămâne discutabil dacă noul coronavirus va putea fi limitat prin aceste măsuri, având în vedere că zborul cu avionul este departe de orice ar putea însemna distanțare socială.

Îmbarcare AirAsia în prima jumătate de februarie, când virusul începea să devină destul de răspândit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *