Air India a inaugurat unul dintre cele mai lungi zboruri din lume: Delhi – San Francisco

Dupa ce erau zvonuri ca Air India ar urma sa lanseze cel mai lung zbor comercial din lume, pana la urma compania din India a lansat zborul Delhi – San Francisco, zilele trecute. Chiar si asa, este unul dintre cele mai lungi zboruri din lume, cel inaugural durand nu mai putin de 16 ore si 31 minute. Chiar daca zborul este unul cu adevarat lung, este un zbor care din punct de vedere comercial face sens, legatura cu San Francisco din Delhi punand compania mai aproape de aproximativ 237.000 de locuitori cu origini indiene, care ar putea asadar sa ia un zbor direct spre locurile de bastina.

Pana in acest moment, companiile europene erau preferate de catre indieni pentru zborul spre Statele Unite, Lufthansa chiar avand legaturi rapide pe conexiunile spre Statele Unite pentru zborurile venite din India.

Asadar, conformul presei internationale, zborurile deja se dovedesc a fi un succes, scaunele fiind rezervate in proportie de 95% pentru zborurile viitoare pentru noua ruta dintre Delhi si San Francisco. Si cand vorbim de 95% pentru o ruta noua, este un grad de incarcare extraordinar.

Zborurile spre San Francisco sunt oferite de catre Air India de trei ori pe saptamana iar avionul are o configuratie de 238 scaune. Totusi, Air India nu are o reputatia atat de buna fata de competitorii sai din regiune, Emirates, Etihad sau companiile aeriene din Europa care zboara aici si ofera conexiuni si spre Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii.

Zborul Delhi – San Francisco este operat de un avion Boeing 777-200LR (Longer Range), acelasi model de avion care va opera pentru Emirates zborul cu adevarat cel mai lung din lume: Dubai – Panama City, care pe unul dintre sensuri va dura peste 17 ore si 30 minute.

Foto: Flickr / lkarasawa – Boeing 777-200LR Air India VT-ALA SN:36300/610, Andhra Pradesh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *