Air France retrage Boeing 747 din flota si pregateste ultimul zbor in ianuarie

Air France este unul dintre primii operatori ai jumbo-jet-ului, emblematicul Boeing 747 intrand in flota francezilor in Mai 1970. In acel moment cel mai mare avion al francezilor era Boeing 707, un avion care desi era capabil sa zboare aceeasi distanta ca 747-le, putea sa transporte de trei ori mai putini pasageri. Astazi, Air France este pe punctul de a retrage acest model din flota, urmand ca ultimul zbor comercial de pasageri operat de Air France cu jumbo jet sa fie in ianuarie, pe ruta Paris – Mexico City.

De asemenea, compania va organiza pentru pasageri si un zbor de memorie si tur deasupra Frantei cu acest avion, cu pasageri care vor fi serviti cu sampanie, pretul biletului de avion fiind de 220 EUR. Totusi, nu vad unde se poate rezerva acest bilet 🙂

De la momentul introducerii in operarea pentru Air France, in flota companiei franceze membra fondatoare Skyteam au luat parte nu mai putin de 52 astfel de avioane, din diferite versiuni. Pentru a marca momentul retragerii emblematicului avion, francezii au realizat si un website unde gasiti povestea 747-urilor din flota companiei nationale de transport franceze.

Primul zbor operat de francezi cu Boeing 747 a fost pe ruta Paris Charles de Gaulle – New York, din 3 Iunie 1970. Urmatoarele destinatii pentru 747 au fost Montreal, Chicago si Pointe-à-Pitre (Guadalupe) in 1970, urmand ca in 1972 sa lanseze zboruri regulate spre Martinica iar din 1974 spre Guyana.

Citește și  20 de ani de la ultimul zbor comercial al unui avion Concorde

air france 747 retro2

Tot mai multi operatori retrag modelul 747 din operare. Daca aveti ocazia, va recomand un zbor cu acest avion, pentru a avea ce povesti nepotilor. Personal am zburat de doua ori cu avionul acesta, intr-adevar arata superb, insa modelul cu care am zburat avea peste 25 ani de operare comerciala in flota British Airways si nu mi s-a parut prea bine intretinut in cabina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *