Air France, KLM și British Airways suspendă zborurile spre Teheran datorită cererii scăzute

În decurs de aproximativ o lună, mai multe companii aeriene precum Air France, KLM sau British Airways au anunțat că vor renunța la zborurile spre capitala Iranului, Teheran. Zborurile vor fi suspendate în săptămânile ce urmează, în funcție de planificarea fiecărei companii aeriene.

Este de menționat că acum câțiva ani mai toate companiile aeriene mari din Europa s-au înghesuit să lanseze zboruri spre capitala Iranului. Însă acum, după negocieri eșuate pe teme politice, pare că mai multe companii aeriene prevăd o scădere dramatică a cererii turistice spre această destinație. Ambasadorul Iranului în Marea Britanie a declarat publicațiilor că este chiar un păcat, având în vedere cererea mare pentru aceste zboruri.

Alte companii aeriene profită de cererea rămasă neacoperită

Dacă companiile mai din vestul Europei au oprit aceste zboruri, Austrian și Lufthansa vor continua să zboare, la fel și Turkish Airlines, dar în ceea ce privește turcii nu este deloc surprinzător, aceștia probabil fiind principalii beneficiari în urma călătorilor europeni care vor migra spre serviciile Turkish Airlines, după oprirea serviciului comercial de către Air France-KLM și British Airways.

Pe lângă Turkish Airlines, o altă companie de luat în calcul pentru o rută spre Teheran ar fi și low-costul turc Pegasus Airlines.

Deși nu mai au o conexiune cu România, este de menționat că în urma anulărilor din Vestul Europei spre Teheran, Alitalia crește capacitatea și va introduce aeronave de tip Airbus A330 pe ruta Roma – Teheran, în locul obișnuitului Airbus A320.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *