Air France a retras primul avion Airbus A380 din flotă

Compania aeriană franceză Air France a început să retragă deja primele avioane Airbus A380, proces care se va încheia la finalul lui 2022, când toate aceste avioane vor fi retrase.

Din păcate, vederea pe viitor a superjumbo-urilor cu două etaje va fi din ce în ce mai rară, companiile aeriene preferând avioane mai mici și cu doar două motoare, capabile să zboare distanțe tot mai mari și tot mai eficient din punct de vedere al costurilor.

Primul avion retras a fost deja trimis la Dresda (Germania) pentru a avea verificările tehnice efectuate, dar oficial a ieșit de sub culorile Air France când a fost revopsit în alb complet în Malta.

Aeronava Airbus A380 ex-Air France văzută la Dresda

Aeronava cu înmatricularea F-HPJD a fost livrată companiei franceze în August 2010 și este primul A380 retras din flota companiei. Cu toate acestea, aeronava nu este primul A380 care a fost livrat francezilor.

Nu este momentan clar ce se va întâmpla cu aeronava retrasă, dacă va fi închiriată pe viitor unei alte companii aeriene sau va fi dezmembrată pentru piese. În cazul în care va intra în flota altei companii aeriene, cel mai probabil se va alătura companiei Hi Fly, singurul operator charter al aeronavelor A380.

Primul avion A380 retras din flota Air France a avut o configurație cu 9 locuri în clasa întâi, 80 locuri în clasa business, 38 premium economy și 389 locuri economy standard.

Astfel, în flota curentă Air France rămân 9 aeronave super-jumbo, cu o vârstă medie de aproximativ 9 ani, o flotă destul de tânără luând în considerare aeronavele care zboară rute transatlantice din Europa.

Cel mai mare operator de aeronave Airbus A380 va rămâne Emirates, companie care are peste 110 astfel de avioane în flotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.