Air China suspendă zborurile spre Coreea de Nord datorită lipsei pasagerilor

Compania chineză Air China era una dintre cele două companii aeriene care ofereau zboruri pe ruta Pyongyang (Phenian) – Beijing, alături de compania de stat nord-coreeană Air Koryo.

Era pentru că ieri, compania chineză a anunțat că suspendă toate zborurile spre Coreea de Nord datorită lipsei cererii pe această rută.

Decizia de suspendare a rutei Pyongyang – Beijing oferite de Air China vine după ce compania a trecut acest zbor de la o rută operată sezonier la una operată întreg anul, așadar unii analiști prezintă dubii dacă anularea este politică sau mai degrabă una datorată lipsei performanțelor financiare.

Cu tot tumultul însă în regiune, poate fi de înțeles de ce cereri turistice nu prea există spre țara din peninsula coreeană, nu că ar fi abundat de turiști țara. Recent, de exemplu, cetățenilor din Statele Unite li s-a interzis să intre pe teritoriul acestei țări.

În cele din urmă singura companie aeriană care va zbura așadar spre capitala Coreei de Nord rămâne Air Koryo, experiență de zbor despre care am relatat pe T2T.ro. Iar Air Koryo se laudă cu cel mai prost rating din lume pentru zboruri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *