Air Canada a renunțat la zborurile spre București în sezonul de vară 2020

Compania aeriană Air Canada zboară prin subsidiara Rouge de vreo 3 ani la București de la Toronto și Montreal pe timpul verii. Legătura este una destul de apreciată și cerută de către călătorii canadieni, dar cel mai probabil majoritatea traficului este asigurată de românii care au emigrat în America de Nord.

În contextul epidemiei de COVID-19, compania aeriană Air Canada a retras pentru sezonul de vară 2020 cele două zboruri, care de altfel erau programate și cu biletele puse în vânzare deja.

Cel mai probabil zborurile vor reveni în 2021, chiar dacă lucrurile sunt relativ incerte din punct de vedere al turismului.

Retragerile de zboruri spre București ale celor de la Air Canada nu sunt singurele. Compania canadiană și-a redus drastic oferta de destinații, printre alte destinații tăiate pentru o bună perioadă fiind majoritatea din Europa Centrală și de Est, inclusiv spre Varșovia, Zagreb sau Budapesta.

Astfel, prin retragerea acestor zboruri, România rămâne din nou fără o legătură directă cu continentul American. Singurele zboruri transcontinentale care rămân operate de la București sunt practic cele spre Orientul Mijlociu, spre Doha și Dubai, zboruri operate de Qatar Airways, FlyDubai și Wizz Air.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *