Air Asia X a primit aprobarea pentru a zbura spre Statele Unite și pregătește revenirea și în Europa

Compania aeriană low-cost Air Asia X a anunțat recent că a primit autorizația pentru a opera zboruri spre teritoriul Statelor Unite, devenind astfel primul operator aerian low-cost din Asia care va oferi zboruri regulate spre aeroporturile din Statele Unite.

Compania aeriană cu sediul în Malaezia a anunțat printr-un comunicat de presă în 24 ianuarie 2017 faptul că a primit aprobarea pentru aceste zboruri de la Autoritatea Aeronautică Federală a Statelor Unite.
Tot în cadrul comunicatului de presă, AirAsia anunță că ia în considerare mai multe opțiuni de zboruri în Statele Unite, inclusiv spre Hawaii, ca parte a planului de expansiune a rutelor oferite.

În plus, compania aeriană anunță că pregătește revenirea zborului spre Londra, lucrând deja pentru pregătirea aprobărilor necesare. Ruta Kuala Lumpur – Londra a fost oprită în 2012 datorită costurilor mari de operare, din pricina taxelor. Acum, când prețul petrolului este foarte avantajos compania pare că a găsit un echilibru pentru a putea oferi aceste zboruri și să fie competitive din punct de vedere al bugetului.

air asia indonesia legroom

Grupul Air Asia are o rețea de peste 120 destinații în zona Asia Pacific, majoritatea zborurilor fiind în regiunea țărilor din Asia de Sud Est. Compania are hubul principal pe aeroportul Kuala Lumpur, însă are și o mulțime de companii subsidiare.

Air Asia Queens Park Rangers livery in Singapore
Air Asia Queens Park Rangers livery in Singapore

Reamintim că anul trecut pe harta de destinații a celor de la AirAsia s-au aflat rute din Kuala Lumpur spre Barcelona și Istanbul, ulterior compania dezmințind faptul că pregătește aceste rute.

Până în acest moment am avut o serie de zboruri cu low-costul de referință din Asia de Sud Est, călătorind pe rute din Kuala Lumpur spre Phuket, Bangkok sau în Indonezia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *