Air Asia anunță reînceperea anumitor zboruri

Operatorul aerian low-cost Air Asia, cel mai mare operator aerian din Asia de Sud Est, a anunțat reînceperea graduală a operării zborurilor.

Pentru început, va fi reluată operarea unor zboruri domestice, urmând ca pe măsură ce restricțiile de călătorie internaționale se relaxează, și zborurile internaționale să fie gradual reluate.

Primele zboruri reluate vor fi începând din 29 Aprilie 2020 în Malaezia, urmând ca și sbusidiarele din Thailanda și Filipine să reia operațiunile din 1 Mai, Air Asia India din 4 Mai, iar Air Asia în Indonezia începând din 7 Mai.

Totuși, aceste reluări de zbor vor fi în măsura în care autoritățile vor permite acest lucru. Dacă în unele țări din Asia de Sud Est pandemia de COVID-19 a trecut peste momentul de vârf, alte țări precum Indonezia încă sunt în momentele de vârf ale acestui virus.

Este de așteptat ca pentru început doar rutele interne (domestice) cheie să fie reluate, acolo unde există o cerere foarte mare de conexiune între localități pentru călătorii esențiale.
Nu vă așteptați ca din prima să fie reluate toate zborurile între micile orășele de pe insule sau să fie reluate toate frecvențele.

Zborurile care se vor relua deja sunt disponibile spre rezervare pe site-ul companiei aeriene low-cost. Este de așteptat să apară disponibile tot mai multe zboruri disponibile pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul acestei luni.

Airbus A320 neo
Airbus A320 neo

Air Asia a fost una dintre companiile cele mai lovite de criza generată de noul coronavirus. Compania aeriană era într-un moment de creștere, cu numeroase avioane comandate. Acum, compania low-cost înființată în Malaezia se gândește mai degrabă dacă va reuși să umple avioanele existente cu suficienți pasageri.

Air Asia este principalul operator aerian pe terminalul low-cost din Kuala Lumpur
Airbus A320 Air Asia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *