Aglomerație la Aeroportul București Otopeni – Călătorii sunt sfătuiți să vină la aeroport cu 3 ore înainte de decolare

O dată cu terminarea cursurilor școlare, Aeroportul București Henri Coandă Otopeni se va aglomera și mai tare. Acest lucru înseamnă că pasagerii se pot aștepta la cozi și mai lungi decât de obicei, atât la controlul de securitate cât și la controlul pasagerilor.  În plus, ghișeele de checkin și predare a bagajelor vor fi, probabil, și ele aglomerate.

Astfel, cei de la Aeroportul Henri Coandă au emis o recomandare pasagerilor de a fi prezenți la Aeroport cu trei ore înainte de decolarea programată.

Cei mai atenți pasageri trebuie să fie cei care călătoresc pe rutele internaționale, mai ales cu plecare în intervalul orar 05 – 08, când sunt cele mai multe curse programate pentru decolare.

Astfel de recomandări, ca pasagerii să se prezinte cât mai din timp la aeroport, au mai făcut în ultimele săptămâni și alte companii aeriene, precum Blue Air.

Totuși, de menționat este că uneori birourile de check-in și de predare a bagajelor nu se deschid neapărat la toate companiile aeriene cu trei ore înainte, dar e bine să fiți prin aeroport din timp, pentru a nu risca pierderea zborurilor și implicit pierderea vacanței.

Personal încerc să ajung mereu la aeroport cu cel puțin o oră și jumătate înainte de ora programată a decolării, dar asta doar când călătoresc fără bagaj de cală. Când am și bagaj de cală, planific sosirea la aeroport cu cel puțin două ore înainte.

Atenție la transportul de la aeroport

Un alt lucru de care personal v-aș recomanda să țineți cont, mai ales dacă ajungeți seara târziu din călătoriile înapoi, este să apelați la prieteni sau servicii specializate care să vă aștepte la aeroport pentru a vă duce în București. Zilele trecute m-am întors la ora 01:15 și nu exista niciun mijloc de transport care să mă ducă acasă. Era 783-ul, dar circula din jumătate în jumătate de oră și mă lăsa la 2-3 km de casă.

Automatele care comandă taxi-urile sunt degeaba atâta timp cât nu există taxi-uri care să vină spre Aeroport, din București.

Într-un final, după vreo 40 minute de căutat variante cu taxi sau alte variante la ghișeul de informații extrem de necooperant al aeroportului (angajatul aeroportului fuma în timp ce vorbea cu mine și alți oameni care aveau nevoie de info), am găsit un Uber.

Ar fi o idee și să comandați un Black Cab, dar în funcție de cât de departe mergeți în București, prețurile sunt cam de la 50-60 lei în sus. Dar sunteți așteptați la ora stabilită de către șofer și în mod cert e mai ieftin decât taxi-urile arhidisponbile, desigur, de la 3.50 lei/kilometru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *