Pachet suspect gasit in timpul zborului in toaleta unui avion Air France care opera cursa Mauritius – Paris

La bordul unui avion Air France de tipul Boeing 777-300ER, care opera zborul Mauritius – Paris a fost gasit in timpul zborului in toaleta avionului un pachet suspectat a fi un dispozitiv explozibil. Dupa gasirea acestui pachet, avionul a efectuat o aterizare de urgenta in Mombasa, Kenya.

La bordul avionului Air France care efectua cursa AF463 se aflau 459 pasageri si 14 membri ai echipajului. Avionul a decolat din Mauritius la ora locala 21 si urma sa aterizeze in paris la ora locala 5.50, durata zborului fiind de aproximativ 11 ore. Avionul a efectuat aterizarea de urgenta in Mombasa la ora locala 0:36, in prima jumatate a zborului.
Analizand ruta de zbor, probabil ca Mombasa a fost primul aeroport disponibil.

Screen Shot 2015-12-20 at 4.37.23 PM

Mai multe detalii puteti regasi aici.

Pasagerii au fost evacuati de urgenta, se poate vedea unul dintre topoganele de iesire in poza de mai jos. Totusi, nu vad celelalte usi deschise.

air france bomb

Mi se pare incredibil cum atat de usor pot sa ajunga astfel de dispozitive in avion, cu toate masurile de securitate. Acum, autoritatile ar investiga posibilitatea ca pachetul suspect sa fi fost adus la bordul avionului tocmai de catre unii dintre pasageri.

Pasagerii spun ca aeronava a coborat extrem de incet spre aeroport, astfel ca posibil ca daca pachetul era plasat de catre unul dintre pasageri acesta sa nici nu fi sesizat coborarea avionului, va reamintesc, era in timpul noptii.

Observati ca folosesc termenul pachet suspect pentru ca la fel de bine cum poate fi un scenariu negativ, poate fi o gluma proasta in timpul zborului AF463. Totusi, prima declaratie pe FB a Autoritatii Aeroportuare din Kenya este extrem de ciudata, desi acum a disparut de pe Facebook si se mentioneaza termenul de pachet suspect.

CWqiU4AWUAA-PTm

Nu am putut verifica mesajul de mai sus, este preluata de pe Twitter. La fel cum tot pe Twitter ar fi aceste poze, pe care nu le consider prea credibile:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *