Aeroporturi București se laudă cu un profit brut de 69.5 milioane de EUR în primele nouă luni ale anului

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, venituri totale de 808,62 milioane lei, cu 20,1% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În același timp, profitul companiei a crescut cu 34% față de ianuarie – septembrie 2016.

Această creștere de profit alături de creșterea veniturilor sunt puse pe seama creșterii numărului de pasageri în cadrul aeroportului, dar, spune comunicatul aeroportului – și printr-o eficientizare a activității.

Profitul brut al Companiei Aeroporturi București pe primele 9 luni a fost dat la 320 milioane de lei (69.5 milioane EUR), la venituri de 808 milioane de lei.

”Prioritățile companiei pe care o coordonez sunt eficientizarea activității, reconfigurarea investițiilor și deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a CNAB. Rezultatele pozitive pe care le-am obținut în aceste nouă luni ale anului 2017 sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, fundamentată pe un plan de investiții cu termene clare de realizare”, a precizat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu printr-un comunicat de presă.

Personal consider că e loc de multe investiții pe acest aeroport, care în câțiva ani simt că va fi depășit de numărul mare de pasageri, mai ales în zona de plecări interne și la porțile de îmbarcare internaționale de la parterul terminalului. În plus, parcarea din jurul aeroportului ar putea primi investiții serioase și poate am putea scăpa într-un final de sistemul acesta super-învechit cu jetoane.
Așadar, profitul aeroportului, extrem de bine venit, ar fi bine să fie pus la investit.

Este fantastic ca un aeroport să facă un profit atât de mare, iar acest profit ar trebui să se întoarcă în investiții pentru creșterea confortului și siguranței pasagerilor și investiții în atractivitatea aeroportului pentru companii aeriene care încă nu deservesc România. Pentru că, în ultimii ani, singura schimbare văzută la Aeroport a fost adăugarea a câtorva puncte noi de control pașapoarte..și cam atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *