Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș s-a redeschis – Prima cursă internațională a fost operată

După o perioadă lungă în care Aeroportul Internațional „Transilvania” din Târgu Mureș a fost în renovări, ieri s-a reușit reluarea primelor curse. În zilele următoare se vor relua și zborurile Wizz Air spre Dortmund și Memmingen iar aeroportul poartă discuții și cu alte companii aeriene pentru diversificarea zborurilor.

Prima cursă aeriană internațională de redeschidere a avut la bord 189 de pasageri fiind operată de compania turcă Corendon Airlines și având ca destinație Antalya. Acest zbor a fost unul de tip charter.

Acest zbor a fost posibil datorită recepţionării în cursul săptămânii trecute de către Consiliul Judeţean Mureş, autoritatea care a derulat această investiţie, a lucrărilor executate şi obținerii astăzi, 25 iunie, a certificatului de autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, document ce confirmă că de pe Aeroportul Transilvania se poate opera în condiții de maximă siguranță.

Capacitatea portantă (PCN) a pistei, în urma expertizei tehnice realizate săptămâna trecută, este de 70, în condițiile în care, conform cerinţelor proiectului acesta trebuia să fie de minim 55 iar înainte de începerea lucrărilor acesta a fost de 26. Acest lucru face posibil ca de pe Aeroportul din Tîrgu Mureş să se poată zbura cu aeronave Airbus 320, dar şi cu aeronave mai mari.

Lucrările de reabilitare a pistei de aterizare/decolare au fost realizate de Asocierea de firme PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL, valoarea lucrărilor recepționate fiind de 56.758.085 lei cu TVA inclus. Din această suma, 50 de milioane lei reprezintă finanţarea acordată de Guvernul României, restul sumei fiind suportată din bugetul judeţului Mureş.

Săptămâna aceasta va fi reluată și operarea zborurilor Wizz Air către două destinații, respectiv Dortmund și Memmingen. De asemenea, cursa de Antalya va fi operată săptămânal până la finalul lunii septembrie. Conducerea Aeroportului Tîrgu Mureş duce discuţii continue cu toţi operatorii aerieni pentru diversificarea destinaţiilor accesibile de la Tîrgu-Mureş.

Sursa foto: Facebook Aeroportul Târgu Mureș

2 comentarii la „Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș s-a redeschis – Prima cursă internațională a fost operată

  • 10 august 2018 la 6:39
    Permalink

    Compania turca Corendon isi bate joc de turistii romani, ca dovada ca in data de 30.07.2018. la cursa de la Tg-Mures -Antalia avionul a sosit cu o mare intarziere si am asteptat in aeroport mai bine de trei ore, fara nicio explicatie din partea lor. In astfel de cazuri legea spune ca ar trebui sa sa acorde despagubiri, dar cui sa-i ceri, turcului? Ar fi necesar ca autoritatile romane sa ia masuri, pentru ca se intampla des si nu numai la noi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *