Aeroportul Suceava anunță zboruri directe spre București, Verona și Madrid cu Cobrex Trans

UPDATE 07.06.2018Cobrex Trans anulează zborurile București – Suceava, Suceava – Madrid și București – Perugia

Aeroportul Suceava a anunțat astăzi începerea operațiunilor companiei aeriene Cobrex Trans de la Suceava. Aceștia vor oferi zboruri directe de la Suceava spre București, Verona și Madrid, cum de altfel s-a vehiculat încă de la începutul anului.

Biletele de avion potrivit comunicatului postat pe pagina de Facebook a aeroportului sucevean se vor pune în vânzare în 16 aprilie, pe website-ul companiei Cobrex Trans.

Biletele conțin toate serviciile, respectiv 1 bagaj de cală gratuit cu o greutate de 20 kg și catering cald la bordul aeronavei.

Costurile biletelor companiei Cobrex Trans se încadrează în sistemul smart-fly și au 3 clase de preț, fiind apropiate de cele ale operatorilor de tip low cost.

Personal aș aștepta ca această companie aeriană să își schimbe denumirea din Cobrex Trans în Cobrex Air, sau orice altceva. Acum sună prea a companie de autocare.

Primele zboruri vor debuta la mijlocul lunii iunie

Primul zbor din Suceava va fi în data de 14 Iunie 2018 când se vor inaugura rutele spre București, Madrid și Verona.

Compania Cobrex Trans are în acest moment un singur avion, de tip Boeing 737-300, cu o capacitate de 148 locuri. Aeronava operează de la începutul lunii Iunie 2016 pe destinații din Europa, Asia și Africa. Astfel, în colaborare cu operatorii aerieni Air France și Alitalia, Cobrex Trans a efectuat 2000 de ore de zbor în anul 2017, aterizând pe aeroporturile din Afganistan, Berlin, Ibiza, Las Palmas, Kosovo, Hurgada, Maroc, Palma de Mallorca, Riga, Tunis. Aeronava are 4 echipaje cu piloți experimentați atât din România, cât și din Bulgaria și Grecia, și, un personal tehnic și de însoțitori de bord din România.

Citește și  Wizz Air închide baza de la Suceava și mută o parte dintre zboruri la Iași

În prezent, pe Aeroportul din Suceava operează companiile aeriene TAROM și Wizz Air. Cobrex va fi în competiție directă cu TAROM pe ruta București – Suceava, compania de stat oferind 11 frecvențe săptămânale pe ruta București – Suceava.

În 2017, Aeroportul Suceava a fost al 8-lea cel mai tranzitat aeroport din România, 262.165 pasageri trecând pragul aeroportului din Bucovina.

Un comentariu la „Aeroportul Suceava anunță zboruri directe spre București, Verona și Madrid cu Cobrex Trans

  • 4 aprilie 2018 la 23:27
    Permalink

    De compania asta am auzit undeva anul trecut, chiar dacă ei se laudă că sunt pe piață din ’94. Avionul lor l-am văzut de vreo două ori, parcat la Otopeni. Nu știu să fi operat curse regulate vreodată. E un avion destul de bătrân, de peste 25 de ani vechime, așa că îmi e greu să îmi imaginez că e atât de eficient încât să ofere full service la preț de low cost, în mod profitabil. Am înțeles că dus întors până la Madrid ar pleca de la sub 150€, un preț destul de bun.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *