Aeroportul Otopeni a avut ambele piste închise pentru câteva zeci de minute

În această seară, 1 August 2019, Aeroportul Internațional Henri Coandă București-Otopeni a avut pentru câteva zeci de minute ambele piste închise.

Pista cu nr. 1 a Aeroportului este închisă săptămâna aceasta în fiecare zi între orele 15:00 – 06:00 pentru lucrări de modernizare/reparație.
Pista cu nr. 2 a fost în această seară închisă datorită unor lucrări punctuale ce au fost necesare de a se executa imediat.

Aeroportul a precizat pe Facebook următoarele:

Referitor la informatiile privind inchiderea temporara a aeroportului, precizam ca, pe parcursul unei zile, pot aparea mai multe astfel de situatii, generate de motive diferite. Astfel, in aceasta seara, pentru o scurta perioada de timp, pe Aeroportul International Henri Coanda, nu au aterizat si decolat avioanele. La Pista 1 se efectueaza lucrari de asfaltare, iar la Pista 2 a avut loc o interventie punctuala, de reparatie a unei exfolieri. Aceste lucrari sunt efectuate pentru ca siguranta pasagerilor este prioritara pentru Compania Nationala Aeoporturi Bucuresti.

Astfel, o serie de zboruri au rămas în așteptare (holding pattern) sau au fost nevoite a se devia.

Cu această ocazie, un zbor Ryanair care a operat pe ruta Timișoara – București a aterizat pe Aeroportul București Băneasa – dar fără debarcarea pasagerilor. O altă cursă Ryanair pe ruta Dublin – București a aterizat la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Închideri temporare pentru lucrări punctuale ale pistelor aeroporturilor au loc pe multe aeroporturi din lume, fie datorită unor verificări, fie datorită unor lucrări de necesitate imediată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *